Sangiovese
Dens navn stammer fra det latinske sanguis Jovis, “Jupiters blod”. Sangiovese bruges til at producere nogle af Italiens mest berømte vine, herunder Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Morellino di Scansano. Den har en medium fylde og livlig syre med smag af modne kirsebær og jordagtige krydderier.
Viser 10–18 af 45 resultater
-
Tassi Vendemmia Brunello di Montalcino 2015 DOCG. Rubin rød i glasset. ...92 point - Falstaff495 DKK v/ 1 stk.
-
Tassi Selezione Brunello di Montalcino 2012 DOCG. Dyb rød i Glasset. ...96 points - Robert Parker695 DKK v/ 1 stk.
-
Tassi Franci Brunello di Montalcino 2010 DOCG. Mørk i glasset. Nuancerne ...93 points - Cellar Tracker94 points - Antonio Galloni1.940 DKK v/ 1 stk.
-
Tassi Franci Brunello di Montalcino 2012 DOCG. Mørk i glasset og ...89 point - Wine Enthusiast90 point - Antonio Galloni2.100 DKK v/ 1 stk.
-
Tassi Brunello di Montalcino 2013 docg. Meget parfumeret, vilde bær, urter, ...93 points - Robert Parker95 points - James Suckling1.350 DKK v/ 1 stk.
-
Tassi Franci Brunello di Montalcino 2015 DOCG. Der er kun lavet ...92 points - Falstaff97 points - James Suckling1.696 DKK v/ 1 stk.
-
Tassi Franci Riserva Brunello di Montalcino 2010 DOCG. Fabio Tassi er ...93 point - Cellar Tracker97 point - James Suckling2.500 DKK v/ 1 stk.
-
-
Tassi Franci Riserva Brunello di Montalcino 2013 DOCG. 2013 var et ...90 point Wine Enthusiast2.300 DKK v/ 1 stk.
-
IL Marroneto Brunello Madonna delle Grazie 2017 DOCG Smagen er imponerende ...98 Point - Falstaff96 Point - Antonio Galloni2.850 DKK v/ 1 stk.
-
Biondi Santi er en førsteklasses Brunello vin, der kan prale af ...97 Point - Decanter97 Point - Galloni1.995 DKK v/ 1 stk.
-
Lucente 2019 IGT. På næsen åbner den sig med en intens ...90 point - critics score93 point - WinesCritic.com225 DKK v/ 3 stk.335 DKK v/ 1 stk.
-
IL Poggione Brunello di Montalcino Vigna Paganelli Riserva 2016 er en ...95 point - Wine Enthusiast96 point - Falstaff690 DKK v/ 1 stk.
-
På ganen er den fyldig med faste tanniner og smag af ...96 Points - Robert Parker93 Points - Wine Spectator855 DKK v/ 1 stk.
-
Bibi Graetz Testamatta 2020 er perfekt til at kombinere med solide retter ...96 point - The Wine Independent95 point - Robert Parker The Wine Advocate745 DKK v/ 1 stk.
Sangiovese druen
Sangiovese er en rød italiensk vin druesort, der er hjemmehørende i Toscana, og det er den mest plantede druesort i regionen.
Dens navn stammer fra det latinske sanguis Jovis, “Jupiters blod”. Sangiovese bruges til at producere nogle af Italiens mest berømte vine, herunder Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Morellino di Scansano. Den har en medium fylde og livlig syre med smag af modne kirsebær og jordagtige krydderier.
Gennem DNA-profilering viste det sig, at Sangiovese var den samme druesort som Riminese, som dyrkes i Emilia-Romagna-regionen.
Yderlige DNA-profilering har vist, at Sangiovese er en direkte efterkommer af Vitis vinifera-arten, hvilket gør den til en af de ældste druesorter, der stadig produceres i dag.
Hvad smager Sangiovese druen af?
Sangiovese er en rød italiensk druesort, der er dybt forankret i Toscanas historie og kultur. Denne druesort er kendt for sin evne til at producere fyldige, komplekse vine med høj syre og dristige tanniner.
Den har en karakteristisk frugtagtig smag med noter af sorte kirsebær, hindbær, læder, tobak og urter. Vinen fremstillet af Sangiovese-druer kan lagres på fade i op til to år for yderligere at forbedre smagsprofilen.
Sangiovese Italiens stolthed designet til mad.
Når det kommer til madsammensætninger, er Sangiovese-druen utrolig alsidig. Den passer godt til en række forskellige retter, fra solide kødretter til lettere retter som pasta eller pizza.
Sangiovese-druens dristige smag komplementerer rige og krydrede retter som oksekødgryderetter eller stegt lam, mens de også giver en fin kontrast til lettere retter som grillet kylling eller skaldyr.
Samlet set er Sangiovese-druen et fremragende valg for dem, der leder efter en vin, der kan modstå udfordrende smage og fyldige retter. Dens alsidighed gør den til et godt valg til enhver lejlighed, uanset om du nyder en hyggelig aften eller holder et middagsselskab med venner.