IL Marroneto

Beliggende i hjertet af Toscana’s Montalcino-region, står Il Marroneto som en markant vinproducent, etableret af Giuseppe Mori i 1974. I dag, under Alessandro Moris ledelse, har vingården gjort sig bemærket for deres raffinerede og holdbare Brunello-vine, som er blandt de mest anerkendte i området.

Historien om Il Marroneto

Historisk set er Il Marroneto en af de få ældre godser i Montalcino, der blev etableret i 1974 af Giuseppe Mori. Il Marroneto har fået sit navn fra et gammelt tårn, der går tilbage til det 13. århundrede, hvor nonnerne (der boede i Madonna delle Grazie-klostret) opbevarede de kastanjer, der blev brugt til at lave mel til brød. Moris sønner Alessandro og Andrea, der havde travlt med deres erhverv som advokater – efter at have fulgt i deres fars fodspor – viste dog stor interesse for vinfremstilling. I 1980 blev den første årgang lavet af brødrenes hænder i to små rum på Il Marroneto. Alessandro var hooked. Han ville fortsætte som vinmager og forvandle sin passion for Brunello og godset til en livsfilosofi.

Il Marroneto strækker sig over små 9 hektar og ejes af den karismatiske Alessandro Mori. Søn af advokat Giuseppe Mori, Alessandro opgav sin advokatkarriere for at gøre Brunello på fuld tid i 1994. Han er selverklæret traditionalist og mener, at Brunello altid skal være aldersværdig og fuld af energi, understøttet af en kendetegnende syreart. I denne sammenhæng er det så ikke overraskende, at vinene fra Il Marroneto er nogle af de mest elegante og aldersværdige Brunello i Montalcino, der viser ekstraordinær forædling og ynde.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre