IL Marroneto

Historisk set er Il Marroneto en af de få ældre godser i Montalcino, der blev etableret i 1974 af Giuseppe Mori. Il Marroneto har fået sit navn fra et gammelt tårn, der går tilbage til det 13. århundrede, hvor nonnerne (der boede i Madonna delle Grazie-klostret) opbevarede de kastanjer, der blev brugt til at lave mel til brød. Moris sønner Alessandro og Andrea, der havde travlt med deres erhverv som advokater – efter at have fulgt i deres fars fodspor – viste dog stor interesse for vinfremstilling. I 1980 blev den første årgang lavet af brødrenes hænder i to små rum på Il Marroneto. Alessandro var hooked. Han ville fortsætte som vinmager og forvandle sin passion for Brunello og godset til en livsfilosofi.

Il Marroneto strækker sig over små 9 hektar og ejes af den karismatiske Alessandro Mori. Søn af advokat Giuseppe Mori, Alessandro opgav sin advokatkarriere for at gøre Brunello på fuld tid i 1994. Han er selverklæret traditionalist og mener, at Brunello altid skal være aldersværdig og fuld af energi, understøttet af en kendetegnende syreart. I denne sammenhæng er det så ikke overraskende, at vinene fra Il Marroneto er nogle af de mest elegante og aldersværdige Brunello i Montalcino, der viser ekstraordinær forædling og ynde.

Brunelle di Montalcino

Beliggende i hjertet af Toscana ligger den maleriske region Montalcino, hjemsted for en af Italiens mest værdsatte vine - Brunello di Montalcino. Denne vin er udelukkende lavet af druesorten Sangiovese, som dyrkes i regionen og er kendt for sine rige og komplekse smage.

 

Historien om Brunello di Montalcino går tilbage til det 14. århundrede, hvor de første vinmarker blev plantet i området. Det var dog først i det 19. århundrede, at vinen begyndte at vinde anerkendelse uden for Toscana. I dag betragtes den som en af Italiens mest prestigefyldte vine og er meget eftertragtet af vinkendere verden over.

 

Sangiovese-druerne, der bruges til at lave Brunello di Montalcino, er nøje udvalgt og høstet i hånden. Vinen lagres derefter i minimum to år på egetræsfade, inden den tappes på flaske. Denne lagringsproces giver vinen sin karakteristiske dybe rubinfarve og komplekse smagsprofil, som inkluderer noter af kirsebær, læder og tobak.

 

Men det, der adskiller Brunello di Montalcino fra andre vine, er dens evne til at ældes med ynde. Vinen kan nydes ung, men den skinner virkelig efter flere års lagring på flaske. Det skyldes det høje tanninindhold i Sangiovese-druerne, som giver vinen mulighed for at udvikle mere kompleksitet og dybde over tid.

 

Besøgende til Montalcino kan udforske regionens vinmarker og vingårde, hvoraf mange tilbyder ture og smagsprøver. Selve byen er også et besøg værd med sine charmerende middelaldergader og en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab.

 

 

Sangiovese druen

Sangiovese er en druesort, der har fanget hjerterne hos vinelskere over hele verden. Det er en af de mest plantede druer i Italien og er kendt for at producere nogle af landets fineste vine. Navnet Sangiovese kommer fra de latinske ord "sanguis Jovis", som betyder "Jupiters blod". Denne druesort dyrkes i mange regioner i Italien, herunder Toscana, Emilia-Romagna, Umbrien og Marche. Det er dog i Toscana, hvor Sangiovese virkelig skinner. Her bruges den til at producere nogle af Italiens mest berømte vine, såsom Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano. Smagsprofilen for Sangiovese varierer afhængigt af, hvor den dyrkes, og hvordan den vinificeres. Generelt er Sangiovese-vine mellemfyldige med høj syre og tanniner. De har ofte smag af kirsebær, jordbær, blomme, læder og tobak. Det, der gør Sangiovese så speciel, er dens evne til at afspejle terroiret, hvor den dyrkes. Det betyder, at to Sangiovese-vine fra forskellige regioner kan smage helt forskelligt fra hinanden. For eksempel vil en Chianti Classico lavet af Sangiovese dyrket i bakkerne i Toscana smage meget anderledes end en Rosso di Montalcino lavet af Sangiovese dyrket i vinmarkerne omkring byen Montalcino. I de senere år har der været en fornyet interesse for Sangiovese uden for Italien. Vinproducenter i Californien, Australien, Argentina og Chile eksperimenterer med denne druesort for at se, hvilken slags vin de kan producere.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre