Tenuta di Petrolo

Tenuta di Petrolo har base i Val d’Arno i det nordlige Toscana og har siden 1980’erne produceret en række vine af de klassiske druer for Toscana Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malvasia og Trebbiano Toscano, men det er med Merlot baseret vine, de har fundet størst succes. Toscana er et historisk vindyrkningsområde og kan spore sin vinhistorie tilbage til det tidlige 18. århundrede. I 1940’erne blev Petrolo-ejendommen købt af Bazocchi-familien og ejes nu af Luca Sanjust.

Petrolos vinmarker strækker sig over 31ha, hvoraf  der produceres på de 26ha. Med en højde på mellem 250 og 450 meter over havets overflade vokser vinmarkerne over på moderat løspakket jord med klippefyldte lagdelinger af kalksten, sand, lersten og flager af skifer, der er typiske for Chianti-området.

Galatrona strækker sig over kun 3 ha og blev plantet i 1990. Galatrona er den første 100% Merlot-vinmark som Petrolo plantede. Vinen er opkaldt efter middelaldertårnet, der har udsigt over Petrolo-ejendommen og den første vin herfra blev produceret i 1994.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre