Tua Rita

Tua Rita er en anerkendt vingård i Toscana, Italien, kendt for sin produktion af højkvalitetsvine. De er især berømte for deres røde vine som Redigaffi og Giusto di Notri, som ofte er lavet med en blanding af traditionelle og internationale druesorter.

Lidt historie om Tua Rita

Azienda Agricola Tua Rita er af de førende Toscanske vingårde beliggende lige uden for Suvereto i Colline. Den er bedst kendt for sin kult Redigaffi single-variety IGT Toscana vin lavet på 100% Merlot. Vinen er et fast indslag i de bedste globale auktionskataloger, og 2000-årgangen var den første italienske vin, der blev tildelt en perfekt 100-points vurdering af Robert Parker.

Godset blev grundlagt i 1984 af Rita Tua og hendes mand Virgilio Bisti, begyndende med en to hektar stor grund ved Notri, to kilometer (1,2 miles) lige syd for byen Suvereto. Dette er vokset til at dække 30 hektar (75 acres) vinmarker, som dyrkes økologisk.

De sildige, ler- og mineralrige jordbund synes at afspejle sig i selve vinene, som viser strejf af salt og unikke nuancer af jern i aromaterne.

Efter høst håndplukkes frugten og transporteres i små kurve til vingårdens sorteringsborde, inden de gæres i trækar. Den overføres derefter ved hjælp af tyngdekraften til fade, hvor alle vine modner i mindst 18 måneder. Der bruges en blanding af nyt og gammelt egetræ, de bedste vine er lagret i nye egefade, og resten i en kombination af nyt og gammelt fad samt rustfrit stål.

Tua Ritas entry-level vin er Rosso dei Notri, en Cabernet – Merlot – Sangiovese-blanding fra de senest plantede vinstokke. Der er to hvidvine i sortimentet: Lodano, en blanding af internationale varianter, herunder Riesling og Chardonnay, og Perlato del Bosco, som bruger lokale varianter som Vermentino.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre