François Crochet Sancerre Le Chêne Marchand 2018

François Crochet Sancerre Le Chêne Marchand 2018

En kompleks og koncentreret vin med noter af stikkelsbær og solbær med antydninger af honning og en fin mineralitet. Det hele afrundes af en frisk syre. En elegant og lang finish med et hint af modne æbler.

 

Drik 2020-2028

93 points

Decanter

92 points

Wine Enthusiast

345 DKK

Hvidvin

Frankrig

Loire

Sauvignon Blanc

13%

75 CL

345 DKK

Historien om producenten

Bare et par kilometer vest for byen Sancerre og kun lidt mod syd ligger den lille kommune Bué, og det er her, du finder François Crochet og hans kone Carina og de fleste af deres vinstokke.

François overtog ejendommen i 1998 og arbejder sammen med sin kone Carine på 10,5 hektar vinstokke, der omfatter alle de tre principielle Sancerre terroirs. François Crochet er en innovativ vinproducent med erfaring langt ud over Sancerre. Selvom han var godt berejst, efter at have tilbragt lang tid i New Zealand, ligger hans hjerte nu alligevel i Bué, og her producerer han i dag sin egen karakteristiske vin.

François har altid fokuseret på at være med i hele produktionen men er nu offer for sin egen succes og kan ikke følge med efterspørgslen. Hans vine er nogle af de mest præcise og raffinerede Sancerre som produceres, intense aromatiske med sprød, forfriskende syre og stor længde, sådan kender man Francois Crochet vine.

Du kunne være interesseret i

1
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre