Gratis fragt v/ 1.000 kr.

Levering 1-4 hverdage

Nem og sikker betaling.

Gaja Barbaresco 2017 DOCG

Gaja Barbaresco 2017 DOCG

Gaja Barbaresco 2017 DOCG er nydelse på flaske hvor kvalitet og finesse er en selvfølgelighed og hvor producenten Gaja aldrig skuffer og heller ikke i 2017 årgangen. Lavt høstudbytte fra de mere end 40 år gamle vinstokke og druerne kommer fra flere forskellige marker som alle er under streng kvalitetskontrol. Her bruger Gaja kun de allerbedste druer som sikre høj kvalitet selvfølgelig, men i høj grad også kompleksitet og finesse og ikke mindst en formidabel balance. Efter mere end 24 måneder på forskellige fade kommer vinen på flaske og her vil den kunne ligge i mere end 20 år.

Noter: Blomster, lakrids, jordbær, kirsebær masser af frugt. Kraftig og fyldig med faste tanniner og balanceret syre. Ligger godt i munden og har en elegant afslutning. Man sidder tilbage med en god fornemmelse af forkælelse

 

Drik 2022-2045

95 point - Wine Advocats
92 point - Antonio Galloni

1795 DKK v/ 6 stk.
2.195 DKK v/ 1 stk.

60 på lager

Stk. Stk. Pris
1 2.195 DKK
6+ 1.795 DKK

60 på lager

Land Italien
Drue Nebbiolo
Distrikt Piemonte
Årgang 2017
Indhold 0,75 liter
Alkohol 14%
Type Rødvin
Servering 12-16 grader
Tørhed Tør
Passer til okse      Gris

 

Gaja er måske den mest kendte vinproducent i hele Italien. Gaja-navnet er synonym med Piemonte og har base i Barbaresco i det nordvestlige Italien og er stadig stærkest forbundet med Nebbiolo-baserede vine, virksomheden fremstiller dog mere vin i Toscana end Piemonte. Gaja blev grundlagt i 1859 af Giovanni Gaja med kun 2 hektar vinmarker i Barbaresco og i dag kan de tilskrive hele 250 hektare i Piemonte.

Hver generation oplevede ekspansion og succes, skønt Angelo Gaja, der overtog fuld tid i 1970, bliver han ofte tildelt æren for ejendommens succes. Han foretog gennemgribende ændringer i vinmarkerne og kældre og introducere de berømte Barbaresco-vine fra en enkelt vingård de nu så berømte Sorì San Lorenzo, Sorì Tildìn og Costa Russi (nu Langhe DOC-vine).

Gaja er berømt for at have moderniseret Piemonte, bl.a. introducerede han internationale druesorter og vinfremstillingsmetoder fra Bordeaux og Californien. Imidlertid forbliver traditionelle elementer, såsom lange macerations og brugen af ​​større egetønder/botties blandet med nye barriques.

Gaja skabte stor opmærksomhed, da det begyndte at blande en lille mængde Barbera i alle undtagen to af sine Barbaresco- og Barolo-vine. Angelo Gaja insisterede på, at dette var en traditionel praksis for at korrigere syreindhold.

Gajas udvidet sig ud over Barbaresco og startede i 1988 med erhvervelsen af ​​Sperss vingård i Barolo. I 1994 overtog Gaja Pieve Santa Restituta-ejendommen i Montalcino på 27 ha efterfulgt af Ca ‘Marcanda-ejendommen i Bolgheri på 118 ha.

98 points - Antonio Galloni
96 points - Robert Parker

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre