Gratis fragt v/ 1.000 kr.

Levering 1-4 hverdage

Nem og sikker betaling.

Gaja Dagromis Barolo 2016 DOCG

Gaja Dagromis Barolo 2016 DOCG

Gaja Dagromis Barolo 2016 DOCG. Noter af rosenblade, lakrids, kaffe, jordbær, solbær og cedar. Stor mundfylde med præcise tanniner og en fin lang afslutning. Stort aldringspotentiale, en vidunderlig Nebbiolo fra en fantastisk årgang og producent.

Gaja er måske den mest kendte vinproducent i hele Italien. Gaja-navnet er synonym med Piemonte og har base i Barbaresco i det nordvestlige Italien og er stadig stærkest forbundet med Nebbiolo-baserede vine, virksomheden fremstiller dog mere vin i Toscana end Piemonte. Gaja blev grundlagt i 1859 af Giovanni Gaja med kun 2 hektar vinmarker i Barbaresco og i dag kan de tilskrive hele 250 hektare i Piemonte.

 

Drik 2020-2050

97 points - Antonio Galloni
96 points - Robert Parker

755 DKK v/ 6 stk.
769 DKK v/ 1 stk.

27 på lager

Stk. Stk. Pris
1 769 DKK
6+ 755 DKK

27 på lager

Land Italien
Drue Nebbiolo
Distrikt Piemonte
Årgang 2016
Indhold 0,75 liter
Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Servering 12-16 grader
Tørhed Tør
Passer til

 

Gaja er måske den mest kendte vinproducent i hele Italien. Gaja-navnet er synonym med Piemonte og har base i Barbaresco i det nordvestlige Italien og er stadig stærkest forbundet med Nebbiolo-baserede vine, virksomheden fremstiller dog mere vin i Toscana end Piemonte. Gaja blev grundlagt i 1859 af Giovanni Gaja med kun 2 hektar vinmarker i Barbaresco og i dag kan de tilskrive hele 250 hektare i Piemonte.

Hver generation oplevede ekspansion og succes, skønt Angelo Gaja, der overtog fuld tid i 1970, bliver han ofte tildelt æren for ejendommens succes. Han foretog gennemgribende ændringer i vinmarkerne og kældre og introducere de berømte Barbaresco-vine fra en enkelt vingård de nu så berømte Sorì San Lorenzo, Sorì Tildìn og Costa Russi (nu Langhe DOC-vine).

Gaja er berømt for at have moderniseret Piemonte, bl.a. introducerede han internationale druesorter og vinfremstillingsmetoder fra Bordeaux og Californien. Imidlertid forbliver traditionelle elementer, såsom lange macerations og brugen af ​​større egetønder/botties blandet med nye barriques.

Gaja skabte stor opmærksomhed, da det begyndte at blande en lille mængde Barbera i alle undtagen to af sine Barbaresco- og Barolo-vine. Angelo Gaja insisterede på, at dette var en traditionel praksis for at korrigere syreindhold.

Gajas udvidet sig ud over Barbaresco og startede i 1988 med erhvervelsen af ​​Sperss vingård i Barolo. I 1994 overtog Gaja Pieve Santa Restituta-ejendommen i Montalcino på 27 ha efterfulgt af Ca ‘Marcanda-ejendommen i Bolgheri på 118 ha.

97 points - Antonio Galloni
96 points - Robert Parker

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre