Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Gaja Sperss Barolo 2016 DOCG

Gaja Sperss Barolo 2016 DOCG

Gaja Sperss Barolo 2016 DOCG er kraftfuld og klassisk Nebbiolo, høj syre og alkohol med en kompliceret tannin struktur. Tørrede urter, menthol, fyr, krydderi og lakrids. 2016 Barolo Sperss er ung og noget lukket så det bliver spændende at se den udvikle sig de næste mange år. De primære noter vidner om en vin med meget potientiale.

Hver generation oplevede ekspansion og succes, skønt Angelo Gaja, der overtog fuld tid i 1970, bliver han ofte tildelt æren for ejendommens succes. Han foretog gennemgribende ændringer i vinmarkerne og kældre og introducere de berømte Barbaresco-vine fra en enkelt vingård de nu så berømte Sorì San Lorenzo, Sorì Tildìn og Costa Russi (nu Langhe DOC-vine).

Drik 2024 – 2060

99 points - Wine Enthusiast
100 points - Robert Parker

3.650 DKK v/ 1 stk.

17 på lager

17 på lager

Info

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region:
RPiemonte
Under område: Barolo
Årgang: 2016
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 14%
Type: Rødvin
Servering: 16- 18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gryderetter, Grill, Vildt
Vinificering:

Producenten

Gaja er måske den mest kendte vinproducent i hele Italien. Gaja-navnet er synonym med Piemonte og har base i Barbaresco i det nordvestlige Italien og er stadig stærkest forbundet med Nebbiolo-baserede vine, virksomheden fremstiller dog mere vin i Toscana end Piemonte. Gaja blev grundlagt i 1859 af Giovanni Gaja med kun 2 hektar vinmarker i Barbaresco og i dag kan de tilskrive hele 250 hektare i Piemonte.

Hver generation oplevede ekspansion og succes, skønt Angelo Gaja, der overtog fuld tid i 1970, bliver han ofte tildelt æren for ejendommens succes. Han foretog gennemgribende ændringer i vinmarkerne og kældre og introducere de berømte Barbaresco-vine fra en enkelt vingård de nu så berømte Sorì San Lorenzo, Sorì Tildìn og Costa Russi (nu Langhe DOC-vine).

Gaja er berømt for at have moderniseret Piemonte, bl.a. introducerede han internationale druesorter og vinfremstillingsmetoder fra Bordeaux og Californien. Imidlertid forbliver traditionelle elementer, såsom lange macerations og brugen af ​​større egetønder/botties blandet med nye barriques.

Gaja skabte stor opmærksomhed, da det begyndte at blande en lille mængde Barbera i alle undtagen to af sine Barbaresco- og Barolo-vine. Angelo Gaja insisterede på, at dette var en traditionel praksis for at korrigere syreindhold.

Gajas udvidet sig ud over Barbaresco og startede i 1988 med erhvervelsen af ​​Sperss vingård i Barolo. I 1994 overtog Gaja Pieve Santa Restituta-ejendommen i Montalcino på 27 ha efterfulgt af Ca ‘Marcanda-ejendommen i Bolgheri på 118 ha.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre