Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 1991 DOCG
Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 1991 DOCG
Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 1991 DOCG. Smukt håndværk fra Rinaldi med nuanceret af violer, mynte, tobak, chokolade og blomster, masser af energi og livskraft i denne årgang 1991 Brunate.
Detaljen og dybden er i en klasse for sig selv. Giuseppe Rinaldi sværger til slovenske egetræfade, først 20-30 dage på egekar derefter kommer vinen på tønder i op til 42 måneder og slutteligt på flaske i mindst 3 måneder.
Dette er en stor og komplex vin fyldt med struktur og finesse.
Drik 2014-2028
4 på lager
4 på lager
Info
Spontan gæring med indfødte gær i omkring 25 dage i slaviske egetræskar; Lagring i 42 måneder på store slaviske egetræsfade, derefter 3 måneder på flaske til sidst.
Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Guiseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har undgået ‘nye verdens’ tendenser såsom brug af franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner.
Producenten
Giuseppe Rinaldi repræsenterer stærkt traditionelle synspunkter om vinfremstilling, der har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Mest markant har boet altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere steder snarere end det i øjeblikket moderigtige enkelt-vingårdsudtryk. Rinaldis mest fremtrædende vine var blandinger fra henholdsvis Brunate og Le Coste, og henholdsvis Cannubi og Ravera-vinmarkerne og blev mærket som sådan. Imidlertid begrænsede italiensk lov, der blev vedtaget i 2009, at mindst 85 procent af frugten skulle komme fra den navngivne vingård. Giuseppe Rinaldi modsatte sig ændringerne.
Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har undgået ‘nye verdens’ tendenser såsom brug af franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner.