Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2014

Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2014

Robert Parker:
"The Giuseppe Rinaldi 2014 Barolo Brunate is a darkly saturated expression with important textural richness and lasting dark fruit flavors. Marta Rinaldi tells me that she lost up to 40% of her Brunate fruit in 2014 because of a violent hail storm. That natural yield reduction has done much to increase the power and concentration of this lovely Barolo. Blackberry, sour cherry and wild plum segue to grilled herb and citrusy orange peel"
En Barolo af balanceret struktur og vedholdenhed. 2014 tilbyder fin balance i en afgjort nådig, diskret stil. Naturligvis er dimensionen og bredden af de allerbedste år ikke helt der, men stadig en fantastisk flaske.

Drik fra 2022-2044

95 points

CellarTracker

93 points

Robert Parker

2.795 DKK

13 på lager

13 på lager

Rødvin

Italien

Piedmont

100% Nebbiolo

13,5 %

75 CL

2.795 DKK

13 på lager

13 på lager

Historien om producenten

Giuseppe Rinaldi er en italiensk producent i Piedmonte-underregionen Barolo.  De repræsenterer nogle af de mest ærede og værdifulde vine fra Italien i Nebbiolo. Rinaldi-familien har generationer af vinrelateret historie i regionen, der oprindeligt solgte druer til den banebrydende Falletti-familie.

I 1870 købte Rinaldi-familien en vingård, men Giuseppe Rinaldi ville gerne selv og købte i 1920érne sin egen marker med nogle af de bedste placeringer i Barolo. Rinaldis barnebarn, også Giuseppe, overtog Giuseppes ejendom i 1992. Rinaldi døde i 2018 og drives den dag i dag af hans efterkommere  og stadig nogen af de mest eftertragtet vine i Italien.

Stærkt traditionelle vinfremstilling har altid været grundpillen for Giuseppe Rinaldi og det har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Rinaldi har altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere lokationer. Rinaldis mest populære vine var sammensat af henholdsvis Brunate og Le Coste, og henholdsvis Cannubi og Ravera-vinmarkerne og blev mærket som sådan på flasken. Imidlertid besluttede den italienske regering i 2009, at mindst 85 procent af druerne skulle komme fra den navngivne vingård. Giuseppe Rinaldi modsatte disse ændringer.

Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har holdt fast i det traditionelle og har undgået at bruge franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner. Derfor vil man ofte se at netop Barolo efter Giuseppe Rinaldis fremstillings metoder er vin som kræver lang modning på flaske.

Du kunne være interesseret i

1
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre