Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2018 DOCG
Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2018 DOCG
Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2018 DOCG er en fed og kompleks italiensk rødvin fra den berømte Barolo-region. Produceret af 100% Nebbiolo-druer, byder den på intense aromaer af modne kirsebær, roser, lakrids og krydderier, med subtile antydninger af trøfler og tobak.
På ganen har Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2018 DOCG en velstruktureret krop med silkebløde tanniner, frisk syre og en intens smagsprofil, der bliver hængende længe efter nippen. Nyd denne fyldige vin med rige retter som ossobuco eller vildt.
Drik 2024-2050
24 på lager
24 på lager
Info
Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har undgået ‘nye verdens’ tendenser såsom brug af franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner.
Producenten
Giuseppe Rinaldi repræsenterer stærkt traditionelle synspunkter om vinfremstilling, der har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Mest markant har boet altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere steder snarere end det i øjeblikket moderigtige enkelt-vingårdsudtryk. Rinaldis mest fremtrædende vine var blandinger fra henholdsvis Brunate og Le Coste, og henholdsvis Cannubi og Ravera-vinmarkerne og blev mærket som sådan. Imidlertid begrænsede italiensk lov, der blev vedtaget i 2009, at mindst 85 procent af frugten skulle komme fra den navngivne vingård. Giuseppe Rinaldi modsatte sig ændringerne.
Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har undgået ‘nye verdens’ tendenser såsom brug af franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner.