Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate Le Coste 2004

Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate Le Coste 2004

96 points Robert Parker's Wine Advocate

Rinaldi’s 2004 Barolo Brunate/Le Coste has been special every time I have tasted it over the last few years. Profoundly expressive balsamic aromas jump out of the glass, leading to layers of seductive perfumed dark fruit that continue to unfold as the wine sits in the glass. This is a truly majestic Barolo. It possesses superb weight and density in a finely-textured yet powerful style. The tannins are firm yet incredibly refined. Readers will not want to miss this exceptional wine

Der er ikke for mange overraskelser her; 2004 er lige så raffineret som det altid har været. Smukt lagdelt og nuanceret med masser af energi og livskraft viser Brunate-Le Coste, hvor slående de bedste vine er i 2004. Detaljen og dybden her er uvirkelig.

Drik 2019-2029

97 points

Antonio Galloni

96 points

Robert Parker

3.400 DKK

1 på lager

1 på lager

Rødvin

Italien

Piedmonte

Nebbiolo

14 %

75 CL

3.400 DKK

1 på lager

1 på lager

Historien om producenten

Giuseppe Rinaldi repræsenterer stærkt traditionelle synspunkter om vinfremstilling, der har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Mest markant har boet altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere steder snarere end det i øjeblikket moderigtige enkelt-vingårdsudtryk. Rinaldis mest fremtrædende vine var blandinger fra henholdsvis Brunate og Le Coste, og henholdsvis Cannubi og Ravera-vinmarkerne og blev mærket som sådan. Imidlertid begrænsede italiensk lov, der blev vedtaget i 2009, at mindst 85 procent af frugten skulle komme fra den navngivne vingård. Giuseppe Rinaldi modsatte sig ændringerne.

Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har undgået ‘nye verdens’ tendenser såsom brug af franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner.

Du kunne være interesseret i

1
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre