Giuseppe Rinaldi Barolo Tre Tine 2011

Giuseppe Rinaldi Barolo Tre Tine 2011

Rinaldis Barolo Tre Tine fra 2011 er superekspressiv og smuk i dag. Mørkerød kirsebær, blomme, nelliker, nyt læder, rosenblade og mynte noter er alle vidunderligt levende og afgrænset. Tre Tine er en blanding af druer fra Ravera, Cannubi-San Lorenzo og Le Coste, alt sammen i byen Barolo. I den varme 2011-årgang giver den betydelige tilstedeværelse af frugt fra Ravera, et højtliggende sted. En fantastisk årgang.

 

Drik 2017-2034

95 points

Wine Enthusiast 

95 points

Wine Spectator 

1.960 DKK

1 på lager

1 på lager

Rødvin

Italien

Piedmonte

Nebbiolo

13,5 %

75 CL

Historien om producenten

Giuseppe Rinaldi repræsenterer stærkt traditionelle synspunkter om vinfremstilling, der har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Mest markant har boet altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere steder snarere end det i øjeblikket moderigtige enkelt-vingårdsudtryk. Rinaldis mest fremtrædende vine var blandinger fra henholdsvis Brunate og Le Coste, og henholdsvis Cannubi og Ravera-vinmarkerne og blev mærket som sådan. Imidlertid begrænsede italiensk lov, der blev vedtaget i 2009, at mindst 85 procent af frugten skulle komme fra den navngivne vingård. Giuseppe Rinaldi modsatte sig ændringerne.

Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har undgået ‘nye verdens’ tendenser såsom brug af franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner.

Du kunne være interesseret i

1
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre