Giuseppe Rinaldi Barolo Tre Tine 2011

Giuseppe Rinaldi Barolo Tre Tine 2011

Rinaldis Barolo Tre Tine fra 2011 er superekspressiv og smuk vin.
Mørkerød kirsebær, blomme, nelliker, nyt læder, rosenblade og mynte noter er alle vidunderligt levende. Tre Tine er en blanding af druer fra Ravera, Cannubi-San Lorenzo og Le Coste, alt sammen fra byen Barolo. I den varme 2011-årgang har den betydelige tilstedeværelse af druene fra Ravera, Ravera ligger relativt højt..

 

Drik 2021- 2036

94 points

CellarTracker

95 points

Wine Enthusiast

94 points

Wine Spectator

2.100 DKK

6 på lager

6 på lager

Rødvin

Italien

Piedmont

100% Nebbiolo

14 %

75 CL

Historien om producenten

Giuseppe Rinaldi er en italiensk producent i Piedmonte-underregionen Barolo.  De repræsenterer nogle af de mest ærede og værdifulde vine fra Italien i Nebbiolo. Rinaldi-familien har generationer af vinrelateret historie i regionen, der oprindeligt solgte druer til den banebrydende Falletti-familie.

I 1870 købte Rinaldi-familien en vingård, men Giuseppe Rinaldi ville gerne selv og købte i 1920érne sin egen marker med nogle af de bedste placeringer i Barolo. Rinaldis barnebarn, også Giuseppe, overtog Giuseppes ejendom i 1992. Rinaldi døde i 2018 og drives den dag i dag af hans efterkommere  og stadig nogen af de mest eftertragtet vine i Italien.

Stærkt traditionelle vinfremstilling har altid været grundpillen for Giuseppe Rinaldi og det har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Rinaldi har altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere lokationer. Rinaldis mest populære vine var sammensat af henholdsvis Brunate og Le Coste, og henholdsvis Cannubi og Ravera-vinmarkerne og blev mærket som sådan på flasken. Imidlertid besluttede den italienske regering i 2009, at mindst 85 procent af druerne skulle komme fra den navngivne vingård. Giuseppe Rinaldi modsatte disse ændringer.

Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har holdt fast i det traditionelle og har undgået at bruge franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner. Derfor vil man ofte se at netop Barolo efter Giuseppe Rinaldis fremstillings metoder er vin som kræver lang modning på flaske.

Du kunne være interesseret i

1
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre