Gratis fragt v/ 1.000 kr.

Levering 1-4 hverdage

Nem og sikker betaling.

La Spinetta Barbaresco Valeirano 2020 DOCG

La Spinetta Barbaresco Valeirano 2020 DOCG

La Spinetta Barbaresco Valeirano 2020 DOCG

Beskrivelse: La Spinetta Barbaresco Valeirano DOCG præsenterer sig selv med en rig og intens buket af vaniljearomaer, kokosnød og svesker. I ganen er La Spinetta Barbaresco Valeirano DOCG frugtig med en fantastisk struktur og saftig syre med bløde og søde tanniner. Cru-vinmarkerne Barbaresco Valeirano har eksisteret siden 1997-årgangen. Dette er måske den bedste Barbaresco-placering nogensinde. Vinen viser en hidtil uset dybde, kompleksitet og finesse. Placeringen af ​​Valeirano er tæt på Treiso.

Vinificering
Maceration og alkoholisk gæring i temperaturkontrollerede kar i en gennemsnitlig periode på 15 dage. Malolaktisk gæring udført på franske egetræsfade, heraf 20% nye og den resterende anden passage, efterfulgt af 18 måneders lagring. Til sidst, flaskelagring i omkring 9 måneder

Drik 2019-2042

850 DKK v/ 1 stk.

24 på lager

24 på lager

Land Italien
Drue 100% Nebbiolo
Distrikt Piemonte/barbaresco
Årgang 2020
Indhold 0,75 liter
Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Servering 12-16 grader
Tørhed Tør
Passer til okse Lam Kalv Gris

 

“There is only one secret behind a great wine: an exceptional grape”

La Spinetta er en af de førende vingårde i Langhe- og Asti-områderne, vingården blev grundlagt i 1977 af Giuseppe og Lidia Rivetti.

Giovanni Rivetti emigreret til Argentina i 1890 for at forfølge sin drøm om at finde et bedre liv og så senere vende tilbage til sit hjemland, for at blive en stor vinproducent.

Han købte de første vinmarker i 1977 og begyndte at producere Moscato d'Asti, en enkel og let vin, der kan nydes til alle lette retter. I de følgende år påbegyndte Rivetti-familien også en succesfuld produktion af rødvine, især Barbera og Barbaresco, som resulterede i at de i 2000 kom med en af ​​de mest prestigefyldte Baroloer i og omkring, Campè.

Alle La Spinetta-vine er resultatet af et langt og omhyggeligt arbejde med områdets oprindelige sorter, en rejse, der begynder i vingården og kun fortsætter marginalt i kælderen, altså en naturlig rejse uden unødvendigt brug af sprøjtemiddeler og lignende. Filosofien er at for at opnå sublim kvalitet skal 90% af arbejdet rettes mod terroir og kun de resterende 10% til arbejdet med vinificering og forædling.

Valget af at afbilde billedet af "Næsehornet" på etiketten på vinene blev bestemt af Giorgio Rivettis beundring for denne tyske kunstner. Dette ville sandsynligvis aldrig være sket uden Gabriele Cionini, en nær ven af familien og ekspert i vin- og kunstverdenen, som introducerede Dürers værker til familien.

Træskæringen og illustrationen af "Næsehornet" blev skabt i 1515. I forbindelse med at det første næsehorn kom til Europa fra Indien. Dürer udførte denne træudskæring uden nogensinde at have set et rigtigt næsehorn. Han tegnede det ud fra en beskrivelse han havde. Tegningens nøjagtighed (bortset fra skæl på næsehornet!) gjorde dette til en inspiration for europæiske illustratorer.

97 points - Antonio Galloni

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre