Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Nervi Conterno Gattinara 2015 DOCG

Nervi Conterno Gattinara 2015 DOCG

Nervi Conterno Gattinara 2015 DOCG. Kraftfuldt medium krop og høj alkohol.  Aromaen er bundet af jordnoter, men har også noter af hvid peber og rå kød, te, røg og røde blomster med en mundfylde der er silkeagtig og delikat, en vin i fuldstændig perfekt balance.

 

Drik 2019-2028

94 points - Wine Spectator

479 DKK v/ 1 stk.

24 på lager

24 på lager

Info

Land: Italien
Drue:
Region:
RPiemonte
Under område: Gattinara
Årgang: 2015
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,5%
Type: Rødvin
Servering: 15-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Grill, Okse
Vinificering:

Gattinara: Forskelden på Barolo og Gattinara er at Gatttinara er lavet i området omkring Gattinara og ikke fra Barolo området. En Barolo består 100% af Nebbiolo hvor imod Gattinara kun behøver 90% Nebbiolo. Der ud over skal Gattinara lagre i minimum 36 måneder før den frigives og 24 måneder skal være på egefad (dette er 6 måneder længere end Barolo) Læg yderlige 3 år til for Riverva.

Producenten

Roberto Conterno er barnebarn af Giacomo Conterno og den nuværende ejer af huset Giacomo Conterno.

Conterno står i dag for noget af det ypperste af hvad Piemonte kan levere, når det kommer til kvalitetsvin på højt niveau.

Conterno er et fyrtårn for Barolo og Babarresco vine. Her laver man vin, som man altid har gjort, hvilket Roberto Giacomo ikke har tænkt sig at lave om på.

Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.

Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.

Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.

Stjernen hos Conterno er Monfortino. Denne vin er en hyldest til Ciacomos hjemby Monforre d´Alba. Nebbiolo druerne kommer fra Cascina Francia i Serralunga. Efter 3-4 ugers fermentation uden nogen kontrol, ligger vinen i 7 år på store fade, før den kommer på flaske.

Monfortino er ikke kun en stjerne hos Conterno, men repræsenterer på fineste vis alt det Barolo står for. Der er ingen over eller under Monfortino, og Roberto Coterno har vist at traditionalisterne i Piemonte stadig har fat i den lange ende, når det kommer til sublim kvalitet.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre