Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Nervi Conterno Gattinara 2016 DOCG

Nervi Conterno Gattinara 2016 DOCG

Nervi Conterno Gattinara 2016 DOCG er et fantastisk år for Nervi Conterno og det hele er repræsenteret i flasken. 2016 er stadig ung og har brug for mere tid i kælderen, men åben en flaske nu og se hvad fremtiden byder. Noter af kirsebær, blomster, mynte, røde bær, jordnoter og mineralitet. Koncentreret frugt rammer ganen, god syre og lang finish. Nebbiolo i verdensklasse….

Drik 2021-2030

92 points - Cellar Tracker
93 point - Wine Spectator

549 DKK v/ 1 stk.

21 på lager

21 på lager

Info

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region:
RPiemonte
Under område: Gattinara
Årgang: 2016
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,5%
Type: Rødvin
Servering: 16- 18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gryderetter, Grill
Vinificering:

Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.

Producenten

Roberto Conterno er barnebarn af Giacomo Conterno og den nuværende ejer af huset Giacomo Conterno.

Conterno står i dag for noget af det ypperste af hvad Piemonte kan levere, når det kommer til kvalitetsvin på højt niveau.

Conterno er et fyrtårn for Barolo og Babarresco vine. Her laver man vin, som man altid har gjort, hvilket Roberto Giacomo ikke har tænkt sig at lave om på.

Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.

Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.

Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.

Stjernen hos Conterno er Monfortino. Denne vin er en hyldest til Ciacomos hjemby Monforre d´Alba. Nebbiolo druerne kommer fra Cascina Francia i Serralunga. Efter 3-4 ugers fermentation uden nogen kontrol, ligger vinen i 7 år på store fade, før den kommer på flaske.

Monfortino er ikke kun en stjerne hos Conterno, men repræsenterer på fineste vis alt det Barolo står for. Der er ingen over eller under Monfortino, og Roberto Coterno har vist at traditionalisterne i Piemonte stadig har fat i den lange ende, når det kommer til sublim kvalitet.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre