Nervi Conterno Gattinara 2017 DOCG

Nervi Conterno Gattinara 2017 DOCG

Super klassisk Nebbiole fra Conterno som man ikke nødvendigvis skal vente mange år på at drikke. I denne årgang har Roberto Conterno brugt alle de bedste druer fra Molsino, Valferana og Gattinara. Vinområdet er kendt for sin vulkanske jord og røde lerjord. Vinen gære i betontanke og modner 30 måneder i kar. Noter af lakrids, kirsebær, læder, krydderier, mynte og sød pibetobak. En robust og elegant vin med stor dybde og karakter.

Gattinara: Forskelden på Barolo og Gattinara er at Gatttinara er lavet i området omkring Gattinara og ikke fra Barolo området. En Barolo består 100% af Nebbiolo hvor imod Gattinara kun behøver 90% Nebbiolo. Der ud over skal Gattinara lagre i minimum 36 måneder før den frigives og 24 måneder skal være på egefad (dette er 6 måneder længere end Barolo) Læg yderlige 3 år til for Riverva.

Drik 2027-2047

94 points - Antonio Galloni

450 DKK

60 på lager

60 på lager

Land Italien
Drue Nebbiolo
Distrikt Piemonte
Årgang 2017
Indhold 0,75 liter
Alkohol 13,5%
Type Rødvin
Servering 12-16 grader
Tørhed Tør
Passer til okse Lam Kalv Gris Gril

 

Roberto Conterno er barnebarn af Giacomo Conterno og den nuværende ejer af huset Giacomo Conterno.

Conterno står i dag for noget af det ypperste af hvad Piemonte kan levere, når det kommer til kvalitetsvin på højt niveau.

Conterno er et fyrtårn for Barolo og Babarresco vine. Her laver man vin, som man altid har gjort, hvilket Roberto Giacomo ikke har tænkt sig at lave om på.

Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.

Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.

Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.

Stjernen hos Conterno er Monfortino. Denne vin er en hyldest til Ciacomos hjemby Monforre d´Alba. Nebbiolo druerne kommer fra Cascina Francia i Serralunga. Efter 3-4 ugers fermentation uden nogen kontrol, ligger vinen i 7 år på store fade, før den kommer på flaske.

Monfortino er ikke kun en stjerne hos Conterno, men repræsenterer på fineste vis alt det Barolo står for. Der er ingen over eller under Monfortino, og Roberto Coterno har vist at traditionalisterne i Piemonte stadig har fat i den lange ende, når det kommer til sublim kvalitet.

94 points - Antonio Galloni

Gratis fragt v/ 1.000 kr.

Levering 1-4 hverdage

Nem og sikker betaling.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre