Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Vaccaro, Catarratto Zibibbo Terre Siciliane 2022 IGT – UDSOLGT

Udsolgt

Vaccaro, Catarratto Zibibbo Terre Siciliane 2022 IGT – UDSOLGT

Vaccaro, Livènti Catarratto Zibibbo Terre Siciliane 2022 IGT består af en blend med 70 % Catarratto og 30 % Zibibbo. Sammen giver de en utrolig velbalanceret, frisk og syrlig hvidvin.

En visuelt utrolig klar hvidvin med en smuk grønlig hue. Duften er ekstremt aromatisk. Store florale nektarholdige noter, sprøde discovery æbler og et hint af ananas. Smagen bæres hjem af grønne æbler og behagelig citrusnoter. Eftersmagen knækker over og efterlader en floral bitterhed der bliver hængende bagerst i mundhulen og glæder længe efter sidste sip.

Catarratto er den mest dyrkede drue på Sicilien. Zibibbo er et synonym for Muscat Alexandria, hvilket er en sød drue. Den betragtes som en gammel vinstok, og nogle eksperter mener at det er en af de ældste genetisk umodificerede vinstokke, som stadig eksisterer.

 

Drik 2024 – 2028 

150 DKK v/ 1 stk.

Ikke på lager

Ikke på lager

Info

Land: Italien
Region: Sicilien
R
Under område: Salaparuta
Årgang: 2022
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,0 %
Type: Hvidvin
Servering: 6-8 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Salat, Fisk
Vinificering:

Område: Salaparuta, Sicilien

Appellation: Terre Siciliane IGT (IGT)

Vinifikation: Vinene fermenteres seperat i ståltank ved 12-14 grader og til sidst mixes de sammen på flaske.

Drue: Catarratto 70 % & chardonnay 30 %

Område: Salaparuta, 350 meter over vandoverfladen, marken er sydøst vendt.

Jordtype: Mørk og dyb alluvial jord, medium tekstur, sandet og leret jord.

Dyrkning: Økologisk & biodynamisk

Producenten

Vaccaro er beliggende på Sicilien lidt uden for landsbyen Salapurata. Familien Vaccaro dyrker 45 hektar med både italienske og internationale druesorter.

Vingården
Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salapurata. Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser. Vaccaro er netop sådan en spirer. I 1999 sprang spirren i blomst og vinhuset Vaccaro blev født som etableret vinhus.

Menneskene bag
Vingården er et familieforetagende eget af Giacomo og Catherina Vaccaro. Deres børn Catia og Carmelo deltager i arbejdet på vingården. Catia er uddannet økonom og kunstinteresseret og tager sig af finanserne, mens Carmelo har studeret ønologi (kunsten at producere vin) og er involveret i hele processen vedrørende tilblivelsen af Vaccaros vine.

Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salapurata har at byde på.

Vinmarkerne
Vaccaro familien driver 45 hektar vinmarker idyllisk beliggende i de bløde bakker i Belice dalen. Her dyrker de både hjemmehørende druesorter som Catarratto, Grecanico, Inzolia, Grillo og Nero D’avola. Derudover dyrkes der nogle af de mest anerkendte internationale druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Druerne modner til perfektion i det varme syditalienske klima og finessen i druerne udvikles af de kølige briser der opstår fra havet hen under aftenstid. De perfekte forhold for druer til elegante vine med stor struktur og fylde akkompagneret af komplekse smagspaletter og friske udtryk.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre