Gamay

Gamay er en rød druesort, der primært dyrkes i Beaujolais-regionen i Frankrig. Den er kendt for at producere lette, frugtige vine med lave tanniner og høj syre. Gamay er blevet dyrket i Beaujolais-regionen i århundreder, og det menes at være opstået der.

Viser et enkelt resultat

Gamay er en rød druesort, der primært dyrkes i Beaujolais-regionen i Frankrig. Den er kendt for at producere lette, frugtige vine med lave tanniner og høj syre. Gamay er blevet dyrket i Beaujolais-regionen i århundreder, og det menes at være opstået der.

Druen dyrkes også i andre dele af Frankrig, samt i Schweiz, Canada og USA. Gamay-vine indtages typisk unge og serveres bedst let afkølet. De passer godt sammen med en række forskellige fødevarer, herunder charcuteri, stegt fjerkræ og grillede grøntsager.

I de senere år er der kommet en fornyet interesse for Gamay blandt vinentusiaster, og den er blevet mere og mere populær som selvstændig sortsvin. Druens unikke smagsprofil og alsidighed gør den til et interessant emne for yderligere forskning i dens dyrknings- og vinfremstillingsteknikker.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre