Tenuta San Guido

Tenuta San Guido er uden tvivl en af de mest fremtrædende producenter i Toscana og samtidig en eksponent for betegnelsen Super Toscaner. Mario Incisa og hans kone Clarice købte Tenuta San Guido helt tilbage 1940 ´erne og siden dengang har de med afsæt i Bordeaux forsøgt sig frem for af fremelske en stil som på sin egen måde minder meget om Bordeaux. At fravige fra de klassiske druer som Sangiovese og Nebbiolo var bestemt ikke velset. Vinverden og navnlig Italieneren var meget skeptiske overfor projektet og den udvanding af traditionerne omkring druevalg og produktionsmetoder anså man som trussel mod deres egne vine, de var bange for hvad det ville medføre. På det tidspunkt var Italiensk vin meget lokalt og blev kun i ringe grad eksporteret til resten af verden. Kvaliteten af Italiensk vin var tvivlsom og blev i overvejende grad produceret med kvantitet for øje.

Vinhuset Tenuta San Guido’s historie 

Den første vin kom på flaske i slut 1940 érne blev da også kun drukket på Tenuta San Guido og som sådan ikke solgt, produktet have brug for at blive videreudviklet og Mario Incisa indså at hans Cabernet Saugivnon havde brug for tid i kælderen, brug af franske egefade (33% nye fade) og gæring i ståltank blev indført.

Mario Incisa havde dengang set ligheden fra Bordeaux både med klima og jordbund og placering i forhold til havet og det var netop derfor Bordeaux passede godt til Toscana, de lignede hinanden overraskende meget. Nogle af markerne er placeret 200-300 moh og andre som ex. vinmarkerne i San Martino og Mandrioli som ligger tæt på godset ligger kun 80 moh. Forskellig modnings tidspunkter og eksponering i forhold til vind og havet og højdeplacering er med til at skabe den finesse og kompleksitet som kendetegner Tenuta San Guido.

 

Produkter i højeste kvalitet fra kendte vinmarker 

Vinmarkerne hos Tenuta San Guido producerer ca. 5500-6000 kg pr. Hektar. Det beviste lave udbytte af druer pr. Vinstok giver et produkt, der er sundt og rig på sukker, tannin og ekstrakt.

Tenuta San Guido har opkøbt jord igennem alle årene og da de i 1994 kunne notere sig et areal på mere end 250 ha og kunne se tilbage på en solid produktion og konstant kvalitetsløft blev Sassicaia opløftet til en DOC status Bolgheri Superiore og igen i 2013 hvor Sassicaia fik den ultimative anerkendelse Denominazione di Origine Controllata Bolgheri Sassicaia, en flot rejse.

 

Tenuta San Guido producerer i dag tre forskellige vine:

  1. Sassicaia: Denne vin består af 85% Cabernet Sauvignon og 15% Cabernet Franc. Den modnes i 24 måneder, hvor den lagres på franske egefade - heraf er en tredjedel nye fade. Vi anbefaler Tenuta San Guido Sassicaia 2019.
  2. Guidalberto: Denne blanding indeholder 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot og 10% Sangiovese. Den lagres i 12 måneder, både på franske og amerikanske egefade. Bemærkelsesværdigt er det, at denne vin fremstilles fra uafhængige vinmarker. Prøv Tenuta San Guido Guidalberto 2017 I.G.T.
  3. Le Difese: Denne vin har en sammensætning af 70% Cabernet Sauvignon og 30% Sangiovese. Den får en lagring på 12 måneder i både franske og amerikanske egefade. Interessant er det, at druerne til denne vin kommer fra de yngre vinstokke, som også bidrager til Sassicaia og Guidalberto.

 

Toscana

Toscana, beliggende i hjertet af Italien, er et paradis for vinelskere. Denne storslåede region praler af betagende bakker og vinmarker, der er kendt over hele verden. Den ideelle kombination af et mildt klima og næringsrig jord giver perfekte forhold for drueavl og skaber nogle af verdens mest efterspurgte vine, såsom Chianti Classico og Super Tuscans. Toscana byder på en mangfoldighed af oplevelser - fra solnedgangsvinsmagning på idylliske gårde til guidede ture i historiske vinkældre. Med en rig historie indenfor vinproduktion og uforglemmelige landskaber er Toscana et uundværligt stop for vinentusiaster.

 

Super Toscana

Super Tuscans repræsenterer en revolution inden for italiensk vinproduktion. Skabt i 1960'erne af innovative vinproducenter, der ønskede at udfordre Italiens traditionelle vinregler, har disse vine blændet verden med deres unikke blandinger af traditionelle italienske og internationalt kendte druesorter. Sassicaia, den første i rækken af Super Tuscans, satte standarden, og siden da har disse vine nydt anerkendelse under IGT-klassifikationen. Kendetegnet ved deres komplekse smagsprofiler, som kombinerer det bedste fra Italien med internationale noter, står vintyper som Ornellaia, Tignanello og Masseto stærkt på den globale scene.

 

Toscana - druer

Toscana er ikke kun kendt for sine landskaber, men også for sit rige udvalg af druesorter. Selvom Cabernet Sauvignon har været en del af Toscana i over to århundreder, har dens forbindelse til Super Tuscans forstærket dens status i regionen. Ud over internationale druesorter som Merlot, Chardonnay og Syrah, praler Toscana også af lokale druejuveler som Canaiolo, Colorino og Trebbiano. Disse druesorter, både de internationale og de lokale, bidrager til regionens rige tapestri af smage og understreger Toscanas position som en af verdens førende vinregioner.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre