Le Gode

Le Gode ligger på den verdensberømte bakke Montosoli, som eftersigende er det allerbedste dyrkningsområde i Brunello di Montalcino distriktet. De har siden 1960 været i samme families hænder. De producerede deres første Brunello di Montalcino i 1995.

Hele deres dyrkningsareal ligger indenfor Brunello grænsen, hvilket betyder, at man også ved deres Rosso di Montalcino får druer fra det meget eftertragtede område.

De producerer alt i alt omkring 20.000 flasker om året fordelt på Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Vigna Montosoli.

Vingården er udstyret med den allernyeste teknologi, som står til tjeneste for en traditionel produktionsfilosofi.

Le Gode

Le Gode er den klassiske producent i Montalcino. Udover et par moderne tiltag som rustfri ståltanke til fermentering og en computer på kontoret, er tingene ret grundlæggende på denne lille vingård, der producerer mellem 25.000 og 30.000 flasker årligt. Ikke just storproduktion!

Beliggende i det nordlige Montalcino på bakken Montosoli ejer Azienda Agricola Le Gode omkring 16 hektar, hvoraf 6 hektar er dedikeret til produktionen af Brunello di Montalcino. Familien har ejet vingården siden 1960, og det var Claudios bedstefar Ilano, der lagde grundlaget for den nuværende produktion. Med den første officielle årgang af Brunello flasket i 1995 fortsætter Claudio og hans familie år efter år med at skabe smukt udtryksfulde, klassiske Rosso og Brunello di Montalcino.

Produktionsmæssigt er tingene ret minimalistiske. Indgriben i vinmarken er meget begrænset, og arbejdet i vineriet udføres efter økologiske principper. Fermenteringen foregår i rustfri ståltanke på 50 til 75 hektoliter ved hjælp af naturlige gærstammer. Efterfølgende lagres vinene i tønder med en gennemsnitlig kapacitet på 25 hektoliter, lavet af slavonsk eg, i en periode der varierer afhængigt af årgangen. For Rosso er det mindst 3 måneder, men ofte længere, og for Brunello mindst 2 år.

Le Gode’s vine er virkelig klassiske fortolkninger af deres terroir. Et virkelig værdsat Cru med en højde på over 300 meter over havets overflade, undergrund bestående af siltholdig ler og mergel med indslag af kalksten, mergelkalk, kalkarenit og grus. Montosoli er berømt for at producere Brunelli med blødhed og elegance, som er meget aromatiske og meget lagringsdygtige. Le Gode’s vine er ingen undtagelse. Temmelig koncentrerede, men meget aromatiske, skaber Le Gode elegante og klassiske Sangiovese-vine. De nuværende årgange taler tydeligt for denne klassiske producent. 2014 var en udfordring for Brunello, men fremragende for den yngre drikkende Rosso di Montalcino. Efter at have tilbragt 6 måneder i slavonsk eg, viser den smukke røde frugtnoter med læder og røg samt en underliggende antydning af mentol. Dette er en perfekt Rosso til umiddelbar nydelse eller kortvarig lagring. Og Brunello, i øjeblikket årgang 2011, er en storslået vin. Aromatisk lidt mere åben og moden end man måske forventer af en traditionelt lavet Brunello, men den har stadig den klassiske struktur sammen med krydderi, urter og tobak, som man kunne forvente. Det, der virkelig får den til at skille sig ud, er dens elegance og finesse. Denne Brunello kan helt sikkert lagres i mindst et årti eller mere, men vil også belønne drikkere nu. Virkelig fantastiske vine!

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre