Feusselottes Geantet Pansiot

Geantet-Pansiot-ejendommen blev grundlagt i 1954, i forbindelse med at Edmond Geantet blev gift med Bernadette Pansiot, og de nygifte begyndte at fremstille vin på kun 7 hektar spredt på både Gevrey-Chambertin og Bourgogne-betegnelser.

I 1977 sluttede deres søn Vincent sig til familievirksomheden og har haft ansvaret for vinificeringen siden 1989. En tredje generation er på vingerne, da Vincents søn, Fabien, nu også arbejder sammen med sin far. Både far og søn deler en dyb følelse af engagement for deres marker og den vin de producere.

Domænet er vokset støt og roligt gennem årene med erhvervelsen af yderligere 10 hektar i Gevrey-Chambertin i 1991 og et par marker siden da i Chambolle-Musigny og Chambolle-Musigny 1er Cru. For hver generation, der går, har familien Geantet-Pansiot også været omhyggelig med at opdatere sine faciliteter med regelmæssige renoveringer af deres vingård. Således at den nu fremstår top modernet.

I dag har Vincent og Fabien, igennem dette Gevrey-Chambertin-baser domæne 12 hektar vinstokke i den nordlige del af Côte de Nuits, der dækker områderne fra Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny og Marsannay. Vinmarkerne opdrættes med Lutte raisonee principper hvilket betyder at vinbonden afholder sig fra at bruge de fleste kemikalier og derved nærmer sig biodynamisk produktion. Druerne sorteres grundigt inden modning i 30% ny eg til alle cuvéer fra Bourgogne Rouge til Charmes-Chambertin. Der efter aftappes vinen uden filtrering.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre