Vaccaro

Vaccaro er beliggende på Sicilien lidt uden for landsbyen Salapurata. Familien Vaccaro dyrker 45 hektar med både italienske og internationale druesorter.

Vingården Azienda Vaccaro

Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salapurata. Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser. Vaccaro er netop sådan en spirer. I 1999 sprang spirren i blomst og vinhuset Vaccaro blev født som etableret vinhus.

 

Giacomo og Catherina Vaccaro

Vingården er et familieforetagende eget af Giacomo og Catherina Vaccaro. Deres børn Catia og Carmelo deltager i arbejdet på vingården. Catia er uddannet økonom og kunstinteresseret og tager sig af finanserne, mens Carmelo har studeret ønologi (kunsten at producere vin) og er involveret i hele processen vedrørende tilblivelsen af Vaccaros vine.

Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salapurata har at byde på.

 

Vinmarkerne

Vaccaro familien driver 45 hektar vinmarker idyllisk beliggende i de bløde bakker i Belice dalen. Her dyrker de både hjemmehørende druesorter som Catarratto, Grecanico, Inzolia, Grillo og Nero D’avola. Derudover dyrkes der nogle af de mest anerkendte internationale druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Druerne modner til perfektion i det varme syditalienske klima og finessen i druerne udvikles af de kølige briser der opstår fra havet hen under aftenstid. De perfekte forhold for druer til elegante vine med stor struktur og fylde akkompagneret af komplekse smagspaletter og friske udtryk.

 

Vaccaro dyrker vinmarker i 3 områder omkring Salapurata:

1.

3 hektar i Contrada Santa Fara beliggende i 290 meter over havoverfladen. Her dyrkes primært Pinot Grigio da jordbunden, højden og mikroklimaet giver perfekte forhold for udvikling af aromatiske druer.

2.
10 hektar i Contrada Annuziata i 400 meters højde over havet. Her dyrkes Pinot Grigio, Catarratto, Nero D’avola og Merlot, da vekslingen mellem de varme dage og de kølige briser der opstår om aftenen og natten kombineret med mikroklimaet og medium tesktur i jorbunden giver afbalancerede druer med stor aroma og kompleksitet i deres udtryk.

3.
30 hektar Contrada Comune beliggende 160 meter over havet. Her plantede familien de første af de nuværende Catarratto vinplanter tilbage i 1985. Jordbunden er fyldt med småsten der er rundet af floden. Disse sten holder rødderne friske da de medvirker til tilbageholdelse af fugt i jorden. Udover Catarratto dyrkes der Zibibbo, Pinot Grigio, Nerello Mescalese og Nero D’avola.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre