Domaine Cluny

Familien Cluny har dyrket vin i mere end 6 generationer i Brochon i hjertet af Côte de Nuits i Bourgogne og når man drikker vin fra Domaine Cluny og Bourgogne i det hele taget, træder man samtidig ind i vinfremstilling som går mere end 2000 år tilbage.

Domaine Cluny

Familien Cluny har dyrket vin i mere end 6 generationer i Brochon i hjertet af Côte de Nuits i Bourgogne og når man drikker vin fra Domaine Cluny og Bourgogne i det hele taget, træder man samtidig ind i vinfremstilling som går mere end 2000 år tilbage. Den dag i dag er det søstrene Léa og Camille Cluny som bærer arven videre fra grundlæggeren Charles Cluny og i fællesskab står de for driften og udviklingen af det smukke domæne.

Siden starten i begyndelse af det 20 århundrede har terroir forståelse haft en central betydning for de tiltag domænet gjort i deres bestræbelser på at opnå det optimale for hver parcel. Og de senere år har fokus været på bæredygtigt drift, hvor man bl.a.  har forbedret teknikkerne omkring jordbearbejdning.

Druerne høstes nænsomt manuelt og sorteres også i hånden således at kun de absolut bedste druer finder vej til vineriet. Vinfremstillingen forgår på traditionel vis uden tilsat gær, 12 til 18 måneder på franske egetræsfade hvor brugen af nye fade varierer efter behov.

Domaine Cluny besidder hele 7 ha. fordelt i kommunerne Chambolle Musigny og Gevrey Chambertin, områderne som traditionelt producere vin med finesse og kompleksitet som samtidig har stort lagringspotentiale.

 

Elegance og kompleksitet: Bourgognes bidrag til vinens verden

Bourgogne-regionen, beliggende i hjertet af Frankrig, er berømt for sin ekstraordinære vinproduktion, der fremhæver Pinot Noir og Chardonnay druer. Dens rige terroir og historiske vingårde bidrager til nogle af verdens mest eftertragtede røde og hvide vine. Regionens vinmarker vidner om en dyb forståelse af jord og klima.

Læs mere om Bourgogne-vin her.

 

Pinot Noirs følsomme natur

Den følsomme og temperamentsfulde Pinot Noir drue kræver omhyggelig pleje. Dens tilbøjelighed til at afspejle sit voksested gør hver flaske til en unik fortælling om sit oprindelsessted.

Læs meget mere om Pinot Noir druen og se også vores anbefalinger i madparring.

 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre