Moët & Chandon

Moët & Chandon – verdensberømt champagne fra Epernay

Moët er en af verdens største champagneproducenter – med op til 26 millioner flasker om året.

Champagnehuset blev grundlagt af Claude Moët i 1743 og har i dag mere end 1000 hektar vinmarker i Champagnedistriktet i det nordøstlige Frankrig.

Moët har en lang og imponerende historie. Fra at det hele startede med, at den lokale vinproducent og købmand Claude Moët fragtede de første flasker med bobler til markedet i Paris i 1743 – til i dag at være en stor verdensomspændende virksomhed – der er fusioneret med både Hennessy Cognac og Louis Vuitton.

Dom Pérignon – champagnens fader

Et af Moët mest kendte brands er den ikoniske Dom Pérignon champagne, som er opkaldt efter benediktinermunken af samme navn.

Ifølge myten var det Dom Perignon (1638-1715), der opfandt champagnen ved at lykkes med at tilsætte sukker og gær til vinen og kontrollere en 2. gæring i en flaske under tryk, så der kom naturligt fremstillet kulsyre og dermed bobler i vinen.

Som mange andre gode historier, er dette dog ikke helt sandt, da metoden allerede var opfundet og efterprøvet af englændere i årene omkring 1660 – altså nogle år før, at vores fromme munk makkede med sine bobler.

Dom Pérignon skal dog stadig høste stor anerkendelse for sit bidrag til champagnens udvikling. Det var hans eksperimenter med sammenstikninger af vine fra forskellige marker, årgange og druer, der skabte grundlaget for at lave bedre mousserende vine.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre