Harlan Estate

Harlan Estate er en højprofileret, kritikerrost vinproducent baseret i Oakville AVA i Napa Valley, Californien. Vingården ligger i bakkerne over Martha’s Vineyard lige nord for selve Napa by.

Deres Cabernet Sauvignon-baserede flagskibsvin er en af ​​Californiens mest eftertragtede vine, der regelmæssigt har priser som ligger i den høje ende.

Vingården blev grundlagt i 1984 af ejendomsudvikleren William Harlan, som havde sin læretid i Merryvale vingården og Meadowood lodge, før han købte 97 hektar jord i Oakville-bakkerne. Omkring 16 hektar af dette blev ryddet til vinmarker – for at blive plantet til med  Cabernet Sauvignon, men også Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. De klassiske sorter som man også finder i Bordeaux og ikke uden grund.

Harlan Estates første kommercielle årgang blev udgivet i 1996 med en dengang dyre pris på 65 $ pr. flaske. Siden da har godset cementeret sig selv som en kultvinproducent, med fem årgange, der opnåede 100 point fra Robert Parker. Harlan har ikke siden kigget sig tilbage, vingården ramte en stil som alverdens vinanmelder var og er vilde med og i dag produceres således Harlan Estate og anden vinen The Maiden.

Det er i dag Bill Harlans søn William som har overtaget hele forretningen.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre