Gaja, Angelo

Angelo Gaja er et kæmpe navn – ikke blot i Italien og Piemonte men i hele den internationale vinverden.

Han er kendt som Kongen af Barbaresco, og som en af de vinmagere, der har haft størst indflydelse på udviklingen af især piemontesiske vine lavet på Nebbiolo.

Angelo Gaja overtog familiens vingård i 1961 efter sin far, Giovanni Gaja. Da Angelo overtog ansvaret, var det en helt anden virkelighed Gaja og Piemonte befandt sig i.

I 60’erne betød det kolde klima i Piemonte, at kun 5 ud af 10 årgange var gode. I flere årgange havde Nebbiolo druerne svært ved at modne ordentligt og få sukker og koncentration nok til at kunne opnå den ønskede alkoholprocent og smag.

Her over 40 år senere er situationen en anden. Hos Gaja oplever man næsten kun gode årgange. Siden 1995 og til i dag – har der kun været problemer i 2002 og 2003.

Angelo Gaja mener selv, det er klimaforandringerne, der har gjort en forskel – og nu er man faktisk bekymret for, at de stigende temperaturer skal modne druerne for meget på de varmeste marker – og give endnu mere sukker og for høj alkohol i vinene.

Klimaforandringer skal dog ikke have hele æren for, at Gaja i dag laver konstant flotte og eftertragtede vine.

Gaja er en af de producenter, der historisk set har holdt deres høstudbyttet meget lavt, for at sikre at druematerialet er af allerhøjeste kvalitet. Derudover har Gaja styr på deres håndværk i vineriet, hvor især deres arbejde med at integere nebbiolos heftige tanninstruktur i vinene er i særklasse.

Angelo Gaja er stadig manden ved roret i familieforetagendet – men over de seneste år er næste generation blevet kørt i stilling; døtrene Gaia og Rossana er allerede meget involveret i den daglige drift, og de står klar i kulisserne til at løfte den imponerende arv efter Kongen af Barbaresco.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre