Vietti

Vietti holder til i Piemonte nærmere bestemt i området Langhe ved byen Castiglione. Huset blev grundlagt af Carlo Vietti i 1800 tallet.

Vietti producerer en række forskellige vine i Piemonte, herunder 5 forskellige Barbera vine og 6 forskellige Barolo vine, men var særlig kendt for at producere vin af druen Arneis, som er en hvid drue, der kan sammenlignes med Viognier. En vin som også produceres den dag i dag, dog alene i begrænsede mængder.

Man kan ikke nævne Vietti uden at samtidig nævne Alfredo Currado, som giftede sig med Luciana Vietti i 1960érne. Det var nemlig ham, som i stor udstrækning har gjort Vietti til det, det er i dag igennem sin vedholdende interesse i vinificering af Arneis druen og revolutionerende tankesæt omkring vinproduktion i det hele taget.

Mere end 4 generationer Vietti har slået navnet fast, som en stor producent i Piemonte. Da vingården i 2016 blev købt af Krause Holding sikrede man sig den fortsatte udvikling bl.a. ved tilgang af et antal crus. Selvom Krause Holding nu er ejer af Vietti er det stadig Luca og Elena Vietti, som står for driften af vingården.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre