Casanova di Neri

Sandheden er vel at Montalcino byder på den ene berømte producent efter den anden, et område som har utrolig mange dedikerede vinikoner og her er Casanova di Neri ingen undtagelse.

Vingården blev grundlagt i 1971 af Giovanni Neri og er til dato stadig på familiehænder. Fra starten ville Giovanni være med helt fremme og følte sig ikke bundet af traditionerne og derfor gik han sine egne veje.

Vinificeringen forgår i deres kældre under jorden, hvor de drager fordel af konstante temperaturer. Fermenteringen forgår både i stålkar og åbne trækar. Der ønskes minimal indvirkning fra omgivelserne, derfor er kælderen er designet i tre niveauer. Deres første vin kom på markedet i 1977 en Vino Rosso dai Vigneti di Brunello

Med det kæmpe kvalitetsløft som Casanova di Neri har undergået tillader man sig nu at frigive enkeltmarksvine fra markerne Cerretalto, som kom i 1981 og Tenuta Nuova i 1988. Siden har Casanova di Neri høstet et utal af priser for deres vine og sønnen Giacomo har flot taget arven op efter sin far Giovanni, som døde i 1991. Således produceres der i dag på 63 ha og der kommer sikkert mange flere marker til de næste år.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre