Massolino

Tilbage i 1896 blev vingården Massolino grundlagt af Giovanni i landsbyen Serralunga d´Alba. Giovannis søn Giuseppe og hans søster Angela udvidede ejendommen ved at opkøbe flere marker og i 1934 grundlagde de foreningen til beskyttelse af Barolo og Barbaresco. Giovanni, Camilla og Renato, tre af Giuseppes børn, førte nu virksomheden til en ny fase, takket været købet af marker, der siden er blevet legender blandt vinelskere: Vigna Rionda, Margheria og Parafada.

Brødrene Franco og Roberto Massolino har i dag ansvaret for Massolino med assistance fra deres onkel Renato og Giovanni Angeli. Deres arbejde afspejler ​​en hel generation og ambitionen hos dem der ved, at de skal give noget tilbage til den historiske vingård med sit unikke terroir, Serralunga d’Alba.

I denne maleriske middelalderlandsby, beliggende på en af ​​de pragtfulde bakker i Langhe-området, i hjertet af Barolo, kommer Massolino-vingården til live.

“At lave vin med lidenskab på dets oprindelsesområde, bevare den indfødte vins typiske karakter i troen på, at der er et dybt og håndgribeligt bånd mellem vinstokkene, bakkerne og vinbønderne, der består af loyalitet forstærket af fortrolighed med det samme steder. Sådan har Massolino-familien lavet vin siden 1896, tro mod denne filosofi og evnen til at innovere i traditionens navn. Dybest set tro mod sig selv”. Det er de ord, der beskriver Massolino-vingårdens filosofi , en kælder animeret af kærlighed til sit territorium og sine vinstokke, altid tro mod en familietradition, der nu har eksisteret i mere end et århundrede.

Massolino Barolo er traditionelt lavet med lang gæring og maceration i egefade med en temperatur på omkring 30 grader. Derefter fyldes vinen på store brugte slaviske botties hvor vinen ligger i ca. 30 måneder. Vinen kommer på flaske og får ca. endnu et år i kælderen.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre