Giacomo Conterno

Efternavnet Conterno er synonymt med ekspertise og et af de mest udbredte i Monforte d’Alba kommune, Barolo-produktionens nervecenter. Blandt de forskellige vigtige producenter, der kan prale af dette efternavn, kan vi nævne Aldo Conterno, Claudio Conterno, Paolo Conterno, Diego Conterno og Franco Conterno. Der er dog et navn, der mest af alt dominerer Barolo-betegnelsen, og som skiller sig ud som ingen andre på internationalt plan: Giacomo Conterno.

Historien bag navnet Conterno

Oprindelsen til succesen er til dels historisk: Conterno-familien har faktisk produceret vin i mange generationer siden 1800. Efterfølgende blev det mere moderne firma grundlagt af Giacomo Conterno i 1900, hvor de første vine blev aftappet i 1924. I løbet af 1930’erne, hvor det meste af vinen stadig blev solgt i løs vægt, var Giacomo Conternos vine allerede anerkendt blandt de mest prestigefyldte i Italien. Hans Barolo var så velkendt, at før fremkomsten af italienske DOC-love, bar husets flagskibsudvalg ikke engang navnet Barolo på flaskerne, men blev simpelthen solgt som ‘Monfortino’.

En del af berømmelsen for Giacomo Conternos vine skyldes de ekstraordinære færdigheder hos hans skaber, Giovanni Conterno og nu hans søn Roberto, som overtog tøjlerne og overleverede traditionen med stor ydmyghed, entusiasme og passion.

I 2018 erhverver Roberto Conterno, efter et længere samarbejde, vingården Nervi og dens 27 hektar i Gattinara-området, for at begive sig ud på et nyt spændende eventyr, der har Nebbiolo som sin grundstamme.

 

 

Traditionsrig vinproduktion

Forbindelsen med vinfremstilling traditionen i Langhe er bestemt et nøgleelement i produktionen af Giacomo Conternos vine, som Roberto ansvarligt vogter over sin families vinfremstilling. Af denne grund er Giacomo Conternos vine født med en traditionel-inspireret tilgang: lange nedsænkede hætte-macerationer og gæring i store østrigske egetræskar, efterfulgt af lange raffinementer i store tønder og på flasker.

Brugen af tønder til produktion af typisk piemontesiske Giacomo Conterno-vine: favoriserer iltning og evolution uden at udvinde aromaer og tanniner fra træet, og bevarer renheden af vinenes karakter. For produktionen af Giacomo Conternos vine har intet ændret sig her, og der er intet ønske om at ændre: Lavt udbytte i vingården, lange gæringer i kælderen og lange raffinementer. Som i tilfældet med Monfortino, der ældes 7 år, før den blev bragt på markedet.

 

 

Giacomo Conterno Barbera og Nebbiolo

Til dato er Giacomo Conternos vine dyrket på 17 hektar vinmarker fordelt i området Monforte og Serralunga l’Alba og dyrket med Nebbiolo og Barbera. Vinstokkene, som Giacomo Conternos vine er født af, er placeret på bakker med højder på op til 500 meter over havets overflade, som favoriserer gode temperaturområder, afgørende for udviklingen af druernes aromatiske finesse.

Arione-vinmarken er hovedsageligt kalkholdig og udsat mod syd, og giver vine med stor aromatisk finesse og bløde tanniner, den mere lerholdige Cerretta-vingård med eksponering mod Vesten, giver liv til vine med intense frugtige aromaer af røde frugter og kraftige tanniner. Endelig Francia-vingården, som kan prale af kalkholdig jord og eksponering mod vest. Fra denne vingård fødes Giacomo Conterno-vine, hvor de bedste egenskaber fra de to foregående er kombineret, hvilket giver liv til vine med stor elegance og friskhed, men også phenolisk rigdom, smag og lagringspotentiale.

Denne finesse, der ofte kan findes i Giacomo Conternos vine, vidner endnu en gang om Nebbiolos ekstraordinære alsidighed, den klassiske drue fra Langhe, i at forny sig selv og blive en oprigtig fortæller af terroiret. Prøv den fantastiske Giacomo Conterno Barbera d’Alba Vigna Cerretta 2018 DOCG, 94 point af Antonio Galloni. 

De oprindelige Piemontesiske vinstokke er hovedpersonerne i produktionen af Giacomo Conternos vine. Især Nebbiolo og Barbera, som finder et ideelt levested i Langhe, der giver liv til vine med en unik karakter og sensationel lang levetid.

 

 

Giacomo Conterno Barolo Monfortino

Blandt Giacomo Conternos vine er Barolo Monfortino en sand legende og produceres kun i de bedste årgange og af de bedste Nebbiolo druer fra cru’en ‘Francia’. Giacomo Conternos Barolo Monfortino er en vin med ekstraordinær klasse, veltalenhed og vedholdenhed, som maksimerer Nebbiolos enologiske potentiale i alle dets mulige udtryksmæssige nuancer.

Blandt de bedste årgange af Monfortino kan vi nævne de historiske 1978, 1990, 1999, 2001, 2002, 2004, 2006 og 2010, 2013, 2015. Under alle omstændigheder er Roberto Conterno overbevist om, at de seneste årtier har karakteriseret den store stabilitet.

 

Piemonte – Hjemsted for italienske vinmestre

I det nordvestlige Italien ligger Piemonte, en region omgivet af maleriske bakker og vinmarker. Som hjemsted for berømte vinregioner såsom Barolo og Barbaresco, er Piemonte et sandt mekka for vinelskere og kendere.

Læs mere om Piemonte-vin her.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre