Alicoté

Alicoté stammer oprindeligt fra Bourgogne-regionen i Frankrig.

Viser alle 5 resultater

Alicoté:

Alicoté stammer oprindeligt fra Bourgogne-regionen i Frankrig.

 

Dyrkningsområder:

Selvom Alicoté ikke er så udbredt som nogle andre hvide druesorter som Chardonnay eller Sauvignon Blanc, findes den stadig i forskellige vinregioner rundt om i verden. Udover Frankrig dyrkes den også i lande som Rusland, Rumænien og Kasakhstan.

 

Smagsprofil:

Alicoté-druen producerer hvidvin med en karakteristisk friskhed og syre. Vinen har ofte noter af grønne æbler og citron og kan være ret let i kroppen.

 

Anvendelse:

Traditionelt har Alicoté været brugt i Bourgogne til at producere en hvidvin kaldet “Bourgogne Aligoté”. Denne vin er kendt for sin friskhed og drikkelig karakter. Alicoté anvendes også i nogle blendede hvide vine.

Bourgogne Aligoté: Denne hvidvin er lavet udelukkende af Alicoté-druen. Den er kendt for sin friskhed, livlige syre og lette krop. Bourgogne Aligoté er ofte en mere prisvenlig vin sammenlignet med de berømte Chardonnay-baserede vine fra Bourgogne som Meursault og Puligny-Montrachet.

Kir-cocktail: En berømt anvendelse af Bourgogne Aligoté er i en cocktail kendt som “Kir” eller “Kir Royale”. Kir er lavet ved at tilføje crème de cassis (en sød sort solbærlikør) til en Bourgogne Aligoté-vin. Denne forfriskende cocktail er en klassisk fransk aperitif.

 

Historie:

Alicoté har en lang historie i Bourgogne og har været dyrket i området i flere århundreder. I visse perioder var den mere udbredt, men dens popularitet er faldet over tid, og i dag udgør den kun en lille del af Bourgognes vinproduktion.

Selvom Alicoté ikke nyder samme berømmelse som Chardonnay, spiller den en vigtig rolle i Bourgognes vinlandskab og tilbyder vinelskere en mulighed for at udforske en mindre kendt druesort og nyde en karakteristisk hvidvin fra dette anerkendte vinområde.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre