Spätburgunder

Tyskland er verdens tredjestørste producent af Pinot Noir. Det tyske navn for druen, Spätburgunder, kommer fra ordene “sent” (spät) og modnede Pinot-druer (burgunder). Druen er følsom over for klima og jordbund og kræver en vis varme for at trives, samtidig med at den foretrækker kalkholdig jord. Som navnet antyder, modner denne druesort sent. Spätburgunder producerer elegante, fløjlsagtige vine med en karakteristisk bouquet, der kan minde om bitre mandler eller brombær. Druens smag varierer alt efter oprindelsessted, vinificering og producent.

Viser alle 2 resultater

Spätburgunder: Tysklands Stjerneblå Drue

I Tyskland er Spätburgunder (Pinot Noir) for røde vine, hvad Riesling er for hvide vine – den absolutte stjerne.

Tyskland er verdens tredjestørste producent af Pinot Noir. Det tyske navn for druen, Spätburgunder, kommer fra ordene “sent” (spät) og modnede Pinot-druer (burgunder). Druen er følsom over for klima og jordbund og kræver en vis varme for at trives, samtidig med at den foretrækker kalkholdig jord. Som navnet antyder, modner denne druesort sent. Spätburgunder producerer elegante, fløjlsagtige vine med en karakteristisk bouquet, der kan minde om bitre mandler eller brombær. Druens smag varierer alt efter oprindelsessted, vinificering og producent.

Traditionel tysk Spätburgunder er lysere i farven og har et lavere indhold af garvesyre sammenlignet med vine fra varmere klimaer. I dag producerer mange moderne tyske vinproducenter dog vine, der er mere internationale i stilen, hvilket betyder, at de er mere fyldige og har et højere indhold af garvesyre. Ofte får vinene større dybde og kompleksitet, samt en let smag af vanilje, hvis de modnes i små, 225-liters egetræsfade. Lidt over 11,5 procent af Tysklands vindyrkningsareal er dedikeret til Spätburgunder, hvoraf den største andel findes i Ortenau- og Kaiserstuhl-distrikterne i Baden.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre