Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

La Spinetta Barbaresco Starderi 2016 DOCG

La Spinetta Barbaresco Starderi 2016 DOCG

La Spinetta Barbaresco Starderi er en udsøgt vin, der har en dyb rubinrød farve og en intens aroma af mørk frugt, krydderier og urter. Vinen er lavet af Nebbiolo-druerne, der dyrkes i Barbaresco-regionen i Piemonte, Italien.

På ganen er den fyldig og kraftfuld med silkebløde tanniner og en lang, vedholdende finish. Denne vin er optimal til at kombinere med grillet kød, vildt og hårde oste. La Spinetta Barbaresco Starderi er et perfekt valg for vinentusiaster, der sætter pris på elegance, kompleksitet og struktur i deres vin.

 

 

Drik 2019-2042

95 point - James Suckling
95 point - Robert Parker
93 point - Wine Spectator

1.075 DKK v/ 1 stk.

24 på lager

24 på lager

Info

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region:
RPiemonte
Under område: Barbaresco
Årgang: 2016
Indhold: 0,75L
Alkohol: 14,5%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Grill, Okse
Vinificering:

Vinificering:

Maceration og alkoholisk gæring i temperaturkontrollerede kar i gennemsnit
periode på 18 dage. Malolaktisk gæring udført på franske egetræsfade, heraf 30%
ny og den resterende anden passage, efterfulgt af 21 måneders ældning. Til sidst flaske
ældes i omkring 6 måneder

Producenten

“There is only one secret behind a great wine: an exceptional grape”

La Spinetta er en af de førende vingårde i Langhe- og Asti-områderne, vingården blev grundlagt i 1977 af Giuseppe og Lidia Rivetti.

Giovanni Rivetti emigreret til Argentina i 1890 for at forfølge sin drøm om at finde et bedre liv og så senere vende tilbage til sit hjemland, for at blive en stor vinproducent.

Han købte de første vinmarker i 1977 og begyndte at producere Moscato d’Asti, en enkel og let vin, der kan nydes til alle lette retter. I de følgende år påbegyndte Rivetti-familien også en succesfuld produktion af rødvine, især Barbera og Barbaresco, som resulterede i at de i 2000 kom med en af ​​de mest prestigefyldte Baroloer i og omkring, Campè.

Alle La Spinetta-vine er resultatet af et langt og omhyggeligt arbejde med områdets oprindelige sorter, en rejse, der begynder i vingården og kun fortsætter marginalt i kælderen, altså en naturlig rejse uden unødvendigt brug af sprøjtemiddeler og lignende. Filosofien er at for at opnå sublim kvalitet skal 90% af arbejdet rettes mod terroir og kun de resterende 10% til arbejdet med vinificering og forædling.

Valget af at afbilde billedet af “Næsehornet” på etiketten på vinene blev bestemt af Giorgio Rivettis beundring for denne tyske kunstner. Dette ville sandsynligvis aldrig være sket uden Gabriele Cionini, en nær ven af familien og ekspert i vin- og kunstverdenen, som introducerede Dürers værker til familien.

Træskæringen og illustrationen af “Næsehornet” blev skabt i 1515. I forbindelse med at det første næsehorn kom til Europa fra Indien. Dürer udførte denne træudskæring uden nogensinde at have set et rigtigt næsehorn. Han tegnede det ud fra en beskrivelse han havde. Tegningens nøjagtighed (bortset fra skæl på næsehornet!) gjorde dette til en inspiration for europæiske illustratorer.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre