Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

La Spinetta Barolo Campe 2019 DOCG

La Spinetta Barolo Campe 2019 DOCG

La Spinetta Barolo Campe er en exceptionel vin med en rig smagsdybde, der gør, at den skiller sig ud fra andre Baroloer på markedet. Med sin fyldige smag og velintegrerede tanniner er La Spinetta Barolo Campe et sandt udtryk for regionens terroir.

Dens komplekse aromaer af sorte kirsebær, tørrede urter og læder suppleres af en lang og tilfredsstillende finish. Samlet set er La Spinetta Barolo Campe en fremragende vin, der helt sikkert vil imponere både kendere.

Drik 2024-2039

92 point - Antonio Galloni

950 DKK v/ 1 stk.

23 på lager

23 på lager

Info

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region:
RPiemonte
Under område: Barolo
Årgang: 2019
Indhold: 0,75L
Alkohol: 14,5%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Grill, Lam, Okse
Vinificering:

La Spinetta Barolo Campe 2019 DOCG
Maceration og alkoholisk gæring i temperaturkontrollerede kar i en gennemsnitlig periode på 14 dage. Malolaktisk gæring udført på franske egetræsfade, heraf 30% nye og den resterende anden passage, efterfulgt af 24 måneders lagring. Til sidst, flaskelagring i omkring 8 måneder

Producenten

“There is only one secret behind a great wine: an exceptional grape”

La Spinetta er en af de førende vingårde i Langhe- og Asti-områderne, vingården blev grundlagt i 1977 af Giuseppe og Lidia Rivetti.

Giovanni Rivetti emigreret til Argentina i 1890 for at forfølge sin drøm om at finde et bedre liv og så senere vende tilbage til sit hjemland, for at blive en stor vinproducent.

Han købte de første vinmarker i 1977 og begyndte at producere Moscato d’Asti, en enkel og let vin, der kan nydes til alle lette retter. I de følgende år påbegyndte Rivetti-familien også en succesfuld produktion af rødvine, især Barbera og Barbaresco, som resulterede i at de i 2000 kom med en af ​​de mest prestigefyldte Baroloer i og omkring, Campè.

Alle La Spinetta-vine er resultatet af et langt og omhyggeligt arbejde med områdets oprindelige sorter, en rejse, der begynder i vingården og kun fortsætter marginalt i kælderen, altså en naturlig rejse uden unødvendigt brug af sprøjtemiddeler og lignende. Filosofien er at for at opnå sublim kvalitet skal 90% af arbejdet rettes mod terroir og kun de resterende 10% til arbejdet med vinificering og forædling.

Valget af at afbilde billedet af “Næsehornet” på etiketten på vinene blev bestemt af Giorgio Rivettis beundring for denne tyske kunstner. Dette ville sandsynligvis aldrig være sket uden Gabriele Cionini, en nær ven af familien og ekspert i vin- og kunstverdenen, som introducerede Dürers værker til familien.

Træskæringen og illustrationen af “Næsehornet” blev skabt i 1515. I forbindelse med at det første næsehorn kom til Europa fra Indien. Dürer udførte denne træudskæring uden nogensinde at have set et rigtigt næsehorn. Han tegnede det ud fra en beskrivelse han havde. Tegningens nøjagtighed (bortset fra skæl på næsehornet!) gjorde dette til en inspiration for europæiske illustratorer.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre