Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Flor de Pingus 2021

Flor de Pingus 2021

Flor de Pingus 2021 har en intens duft af mørke bær og krydderier med noter af solbær og lakrids som fremhæver vinens kompleksitet. En subtil hint af vanilje giver en behagelig sødme. Flor de Pingus 2021 er kompleks med bløde tanniner, balancen mellem frugt og syre er perfekt afstemt.

Der produceres 4 forskellige vine fra Dominio de Pingus, Flagskibet Pingus, anden vinen Flor de Pingus, en cuvée kaldet Amelia og så den kendte PSI. PSI var/er et spændende projekt der handler mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, i stedet for at præstere voldsomme vine, der stiler efter at slå benene væk under verdenspressen, en vin som er lavet i samarbejde med de lokale vinbønder.

I en gennemsnitlig årgang flaskes der 4000 kasser Flor de Pingus, 500 kasser af Pingus, 25 kasser Amelia og PSI mellem 9.600 og 16.600 kasser.

 

Drik 2023-2032

95 points - Tim Atkin
95-96 points - The Wine Advocate
96 points - James Suckling
95 points - Vinous

895 DKK v/ 1 stk.

120 på lager

120 på lager

Info

Region:
RRibera del duero
Under område:
Årgang: 2021
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 14%
Type: Rødvin
Servering: 15-17 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Grill, Lam, Okse
Vinificering:

Producenten

Peter Sisseck har siden 2011 efterstræbt saftigheden og finessen i vinene frem for det voldsomme og imposante, og det betyder, at vinene begynder at lukke op for herlighederne lidt tidligere end før, og at frugten sandsynligvis vil forblive frisk endnu længere.

Vi tør derfor godt påstå, at Peter Sisseck her i 2016-årgangen endnu engang er i storform. Om denne Flor de Pingus siger han selv: ”Lidt mere alkohol og farve end Pingus. 30% nye fade giver et smukt løft og en nærmest sexet karakter. 100% Tempranillo.”

Vi noterer altså, at Flor de Pingus nu kommer med mere alkohol end Pingus, og at Flor nu så at sige bliver brugt til at slibe kanterne af de nye fade, så de ikke forstyrrer for meget, når selve Pingus skal formidle sit terroir og sin mineralitet. En filosofi som blandt andet også praktiseres på Fleur de Petrus i Pomerol.

Flor de Pingus bliver nu som før skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på 40-60 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke, hvis rødder trænger dybt ned i undergrunden og bidrager med stor mineralitet til vinen.

Peter Sisseck eksperimenterer med en andel af hele drueklaser blandt de let knuste druer, der gærer til vin i 2.000 liters egefade, hvor det meste overlades til naturen. Den er modnet 14 måneder på en blanding af nye franske fade og franske fade, der har været brugt til Pingus, og siden tappet på flaske i juni 2018 uden forudgående klaring eller filtrering.

Derfor skal du smage Flor de Pingus 2020

Flor de Pingus er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets- og stilforskellene er langt mindre end det prisforskellen indikerer. Især i de første år efter frigivelsen, hvilket tilbage i 2008 fik Robert Parkers daværende mand i Spanien Jay Miller til at konkludere, at “In the price/quality sweepstakes, this might be Spain’s finest wine.”

2014’eren var fremragende og er af flere kritikere blevet kaldt en vin, som Peter næppe ville kunne trumfe. Allerede i 2015 stod den spådom for fald og her i den varme og frodige 2016-årgang lykkes det nok engang at bringe en friskhed ind i vinen, som ganske enkelt er enestående. Peter Sisseck fortsætter således sin rejse væk det superkoncentrerede udtryk, og det er da smukt, at han lykkes med at bruge et forøget høstudbytte som instrument i sin stræben efter ultimativ balance!

 

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre