Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2018

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2018

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2018

Gattinara-appellationen er en af ​​de mindste vinregioner i Italien, der strækker sig i nord til foden af ​​Alperne. Sådan laves her rødvin fra Piemonte, hvis karakter adskiller sig meget fra vinene fra Langhe i det sydlige Piemonte.

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2018 er en vin med burgundisk elegance. Lagret i regionens traditionelle store træfade over en periode på tre år. Vinen er blødere end en Barolo. Duftende og blomsteragtig, med en fin røget undertone.

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2018 har noter af sure kirsebær, mørk bær og blomme. Tilsæt så lidt aske, røg, menthol, læder og mørke krydderier. For Antonio Galloni er Gattinara DOCG Vigna Molsino 2018 Nervi Conterno en af ​​de bedste single-vineyard-vine fra Gattinara.

 

Drik 2024-2045

96 points - Robert Parker
94 points - CellarTracker
94 points - Wine Spectator

1.825 DKK v/ 1 stk.

89 på lager

89 på lager

Info

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region:
RPiemonte
Under område: Gattinara/Molsino
Årgang: 2018
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 14%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Lam, Okse
Vinificering:

Nervi Conterno bruger store fade på mellem 750 liter og 7600 liter, samt store cementfade. Der bruges kun naturlig gær fra egne marker. Den malolaktiske gæring sker spontant efter den alkoholiske gæring . Til Valferana og Molsino benyttes gæringsfade af træ. Som standard lagre Nervi disse vine tre år, heraf to år på fad og i erkendelse af vines ranke struktur, vælger Nervi at lagre deres Gattinara minimum tre år på fade og i hele fire år for Valferana og Molsino.

Producenten

Roberto Conterno er barnebarn af Giacomo Conterno og den nuværende ejer af huset Giacomo Conterno.

Conterno står i dag for noget af det ypperste af hvad Piemonte kan levere, når det kommer til kvalitetsvin på højt niveau.

Conterno er et fyrtårn for Barolo og Babarresco vine. Her laver man vin, som man altid har gjort, hvilket Roberto Giacomo ikke har tænkt sig at lave om på.

Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.

Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.

Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.

Stjernen hos Conterno er Monfortino. Denne vin er en hyldest til Ciacomos hjemby Monforre d´Alba. Nebbiolo druerne kommer fra Cascina Francia i Serralunga. Efter 3-4 ugers fermentation uden nogen kontrol, ligger vinen i 7 år på store fade, før den kommer på flaske.

Monfortino er ikke kun en stjerne hos Conterno, men repræsenterer på fineste vis alt det Barolo står for. Der er ingen over eller under Monfortino, og Roberto Coterno har vist at traditionalisterne i Piemonte stadig har fat i den lange ende, når det kommer til sublim kvalitet.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre