Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2016 DOCG

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2016 DOCG

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2016 DOCG. Hvilken fantastisk vin vi med at gøre her. Noter af tørrede urter, kirsebær, mynte, hvis peber og mineralitet. Høj syre og kraftige tannin som bare kommer trampende, den er ung. Du bliver nød til at væbne dig med tålmodighed og sådan er det med Nervi den gode gamle skole forlanger yderlige 10-20 år i flasken inden den virkelig kommer til rette.

Forskelden i forhold til Barolo er at Gatttinara er lavet i området omkring Gattinara og ikke fra Barolo området. En Barolo består 100% af Nebbiolo hvor imod Gattinara kun behøver 90% Nebbiolo. Der ud over skal Gattinara lagre i minimum 36 måneder før den frigives og 24 måneder skal være på egefad (dette er 6 måneder længere end Barolo) Læg yderlige 3 år til for Riverva.

 

Drik 2031-2066

+96 points - Antonio Galloni

995 DKK v/ 1 stk.

46 på lager

46 på lager

Info

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region:
RPiemonte
Under område: Gattinara
Årgang: 2016
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gryderetter, Lam
Vinificering:

Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.

Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.

 

Producenten

Nervi Conterno

Roberto Conterno er barnebarn af Giacomo Conterno og den nuværende ejer af huset Giacomo Conterno.

Conterno står i dag for noget af det ypperste af hvad Piemonte kan levere, når det kommer til kvalitetsvin på højt niveau.

Conterno er et fyrtårn for Barolo og Babarresco vine. Her laver man vin, som man altid har gjort, hvilket Roberto Giacomo ikke har tænkt sig at lave om på.

Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.

Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.

Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.

Stjernen hos Conterno er Monfortino. Denne vin er en hyldest til Ciacomos hjemby Monforre d´Alba. Nebbiolo druerne kommer fra Cascina Francia i Serralunga. Efter 3-4 ugers fermentation uden nogen kontrol, ligger vinen i 7 år på store fade, før den kommer på flaske.

Monfortino er ikke kun en stjerne hos Conterno, men repræsenterer på fineste vis alt det Barolo står for. Der er ingen over eller under Monfortino, og Roberto Coterno har vist at traditionalisterne i Piemonte stadig har fat i den lange ende, når det kommer til sublim kvalitet.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre