Sylvain Bzikot Puligny-Montrachet 2019 blanc – UDSOLGT
Sylvain Bzikot Puligny-Montrachet 2019 blanc – UDSOLGT
Sylvain Bzikot Puligny-Montrachet 2019 blanc. Yderst kompleks gylden i glasset med noter af citrus, honning og hvide blomster. Der er mange forskellige nuancer vanilje, fersken og nødder. Perfekt syre og mundfylde, lang finish på denne Sylvain Bzikot bourgogne blanc
Sylvian Bzikot´s 15 ha er hovedsageligt placeret i Puligny-Montrachet samt nogle parceller i Auxey-Duresses, Volnay og Santenay. Gennemsnitsalderen for stokkene er 40-50 år. Høsten sker for det meste i hånden. For rødvinen destilleres 90% af druerne, fermenteres i 15 dage efterfulgt af lagring i 12 måneder på egetræsfade.
Drik 2019 – 2028
Ikke på lager
Ikke på lager
Info
Sylvian Bzikot´s 15 ha er hovedsageligt placeret i Puligny-Montrachet samt nogle parceller i Auxey-Duresses, Volnay og Santenay.
Gennemsnitsalderen for stokkene er 40-50 år.
Høsten sker for det meste i hånden.
For rødvinen destilleres 90% af druerne, fermenteres i 15 dage efterfulgt af lagring i 12 måneder på egetræsfade.
Producenten
Sylvain Bzikot har udvikler sig til en superstjerne en rigtig Justin Bieber. Hans klare og præcise stil er meget eftertragtet, så det giver sig selv at de 15 ha som de ejer langt fra er nok i forhold til efterspørgelsen. Domaine Bzikot har eksisteret siden 1940’erne og blev grundlagt af bedstefar Joseph, en polsk immigrant, der ankom til landsbyen uden noget.
Først var det en blandet virksomhed: vinmarker og husdyr, men snart kun vinmarker. I de spæde år blev høsten solgt til de burgundiske négocianter men det er fortid nu. Senere fortsat af sønnen Stanislas og nu af barnebarn Sylvain, der nu har overtaget og fordoblet domænet gennem opkøb og alt deres vin bliver nu produceret under deres eget domaine.
Sylvian Bzikot´s 15 ha er hovedsageligt placeret i Puligny-Montrachet samt nogle parceller i Auxey-Duresses, Volnay og Santenay. Gennemsnitsalderen for stokkene er 40-50 år. Høsten sker for det meste i hånden. For rødvinen destilleres 90% af druerne, fermenteres i 15 dage efterfulgt af lagring i 12 måneder på egetræsfade.