Maison Fatien Père Fils Coteaux Bourguignons 2020
Maison Fatien Père Fils Coteaux Bourguignons 2020
Maison Fatien Père Fils Coteaux Bourguignons 2020 er et fint eksempel på fransk vinfremstilling. Denne delikate vin, produceret af det familiedrevne Maison Fatien, er lavet af 100% pinot noir druer dyrket i Coteaux Bourguignons vinmarker i Bourgogne, Frankrig.
2020-årgangen af Maison Fatien Père Fils Coteaux Bourguignons er kendetegnet ved sin lyse rubinfarve og aromaer af rød frugt, våd jord og røget eg. På ganen har Maison Fatien Père Fils Coteaux Bourguignons 2020 noter af modne brombær og ribs afbalanceret med subtile noter af mandel og krydderier. Vinen har en silkeblød tekstur og en lang finish med strejf af let jord.
Drik 2020 – 2030
120 på lager
120 på lager
Info
Producenten
Vinene fra Maison Fatien er produceret fra næsten 4 hektar vinmarker, udelukkende bearbejdet af Charly Fatien. Pakkerne er spredt over prestigefyldte appellationer i Cote de Beaune og Cote de Nuits: Gevrey Chambertin, Beaune, Pommard og Volnay. Maison Fatien tilføjer sit sortiment ved at lave et yderst velovervejet udvalg af yderligere druer.
Drevet af deres smag for prestigefyldte Bourgogne-vine, har Fatiens ikke holdt tilbage i deres vilje til at producere vine af topkvalitet. De finest mulige faciliteter blev etableret, lige fra den allerførste høst, for at skabe optimale betingelser for et overlegent produkt. Men det vigtigste aspekt er ‘tid’. De har givet sig selv tid til, at deres investering kan bære frugt. Respekt for naturens rytme er afgørende for produktionen af exceptionelle vine.
“Det vigtigste aspekt er, at alt er gennemtænkt og adlyder naturens love. Målet er minimal indblanding, at lade vinen tage sin egen tid. Lagringen af de røde tager for eksempel to år.” forklarer Charly Fatien.
“Kvalitet begynder med lavt udbytte på vinstokkene, hvad enten det er for vinene fra vores egne vinmarker eller for de druer, vi køber ind. Kontrol med udviklingen af vinstokken er det, der virkelig tæller. Det, og den vigtige beslutning om, hvornår man præcist skal høst.”