Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Poggerino, Chianti Classico (N)uovo 2020 DOCG

Poggerino, Chianti Classico (N)uovo 2020 DOCG

Poggerinos Chianti Classico (N)uovo bliver, som etiketten indikerer fremstillet i cementæg. Det bliver mere og mere udbredt at vine ligger i et cement æg fremfor i egetræsfade. Cementægget er med til at give vinen et mere rent sangiovese udtryk, hvor druens karakteristika også bliver fremhævet. Vinen har en lys rubinrød farve og med noter af jord, grafit, tobak og antydninger af frugt. Ekstremt komplekse søde og vedholdende tanniner.

Vinstokkene som anvendes til denne vin er plantet mellem 1984 og 2004.

Drik 2024 – 2030 

235 DKK v/ 6 stk.
255 DKK v/ 1 stk.

64 på lager

Stk. Discount (%) Stk. Pris
1 255 kr.
6+ 7.84 % 235 kr.

64 på lager

Info

Land: Italien
Region: Toscana
R
Under område: Radda in Chianti
Årgang: 2020
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 14,5%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gryderetter, Grill, And, Okse
Vinificering:

Vinifikation & modning: Efter omhyggelig sortering og manuel klipning i vinmarkerne, afstilkes druerne hvorefter der presses.

Den alkoholiske gæring begynder uden tilsætning af gær og fortsætter ved 28°/30°C. Hele vinificerings- og macerationsprocessen foregår i ståltanke i cirka 35 dage med manuel overpumpning og nedstansning.

I december dekanteres den nye vin i 6,5 hektoliters cementtanke som er formet som et æg, hvor den malolaktiske gæring finder sted.

Efter 12 måneder tappes og blandes vinen, hvorefter vinen lagres i minimum 8 måneder før frigivelse.

Producenten

Poggerino er en lille økologisk og biodynamisk vingård beliggende i Radda in Chianti i Toscana. Det er et af de køligste Chianti Classico områder, vinene fra Poggerino har derfor en klassisk Radda-friskhed.

Alt bliver dyrket med respekt for, og i harmoni med naturen og miljøet. Det har ikke været et nemt valg, men som de siger ”bestemt det rigtige”. Der udbringes ingen sprøjtemidler eller kunstgødning.

Menneskene bag
Vingården Poggerino er en mindre vingård, der kun dyrker 12 hektar vinmarker. Gården drives af Piero og Benedetta Lanza.

Piero er stedets ønolog og tager sig af magien i vinkælderen, dog kan han heller ikke holde sig fra at give et nap med i markerne. Benedetta Lanza tager sig af stedets Bed&Breakfast, og gør alt hvad der står i hendes magt, for at besøgende føler sig bedst muligt tilpas.

Udover Piero og Benedetta beskæftiger Poggerino også Stefano Cutrupi og John Spratt. Stefano tager sig af den daglige vedligeholdelse af Poggerinos store køkkenhave, og hjælper derudover Piero i vinmarkerne og i kælderen. Han er desuden den stolte indehaver af title som Italiensk mester i græskar. Han har rekorden for det største dyrkede græskar i Italien på hele 849kg!!

John er stedets sales manager, men tager sig ligeledes af kontoret i stedets B&B samt sørger for indtjekning af gæster, så overvejer man en tur ned i Toscana kan det varmt anbefales at bo på Poggerino.

Vinmarkerne
Poggerinos 12 hektar vinmarker ligger på sydvestlige skråninger i 400-500 meters højde. Jordbunden på gårdens terroir er enormt veldrænende og mineralholdig grundet den lokale ”galestro” jordbund, en type skifer der kendetegner visse områder i Toscana. Jordbunden danner perfekte betingelser for dyrkning af Sangiovese, der sikrer balance mellem frugt og tanniner. Sangiovese dyrkes på 11 af gårdens 12 hektarer, og med omkring 20 forskellige kloner af Sangiovese, som alle er med til at give forskellige nuancer af Sangiovese. De ældste vinstokke er plantet omkring 1973 og bliver brugt til deres Riserva. Den sidste hektar er plantet til med Merlot, som bliver anvendt til Primamateria.

I tilfælde hvor en vinmark skal genplantes, bliver marken lagt brak i en årrække (7-9 år), med gentagne såninger af bælgplanter. Denne investering revitaliserer jorden, og sikrer vinplanter af den rette kvalitet for at bibeholde Poggerinos enormt høje kvalitet.

Du kunne være interesseret i

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomShop videre