Monviert, Pinot Grigio 2021 DOC
Monviert, Pinot Grigio 2021 DOC
Pinot Grigio fra Monviert er et glimrende eksempel på, at man kan få både fylde og en smagfuld vin ud af druen. Pinot Grigio behøver ikke at være tyndt og intetsigende.
Vinen har en kobberagtig farve, næsen minder om varm brødskorpe og duften af akacieblomst. Vinen har masser af fylde, men stadig med en behagelig bitter og tør smag.
Dyrkningen af Pinot Grigio kan spores helt tilbage til romertiden. I Begyndelsen af det 1900 århundrede blev den mere udbredt i det nordlige Italien, hvor den især i Friuli fandt gunstige dyrkningsforhold. Pinot Grigio stammer oprindeligt, ligesom Pinot Bianco, fra en knopmutation af Pinot Noir.
Drik 2024 – 2028
240 på lager
240 på lager
Info
Vinificeringen fortsætter med den alkoholiske gæring ved en kontrolleret temperatur (18-20° C) i rustfri ståltanke.
Efter gæring lagres vinen i 3-4 måneder i rustfri ståltanke.
Område: Friuli Colli Orientali
Jordtype: Mergel, sand & grus
Producenten
Monviert er en kærlighedshistorie mellem familien bag vingården og området omkring, Friuli Colli Orientali
Et område som er kendt for at producere noget af den allerbedste hvidvin i Italien.
Monviert blev stiftet tilbage i 1950. Vingården blev først etableret under navnet Ronchi San Giuseppe, men de valgte senere at ændre navnet til Monviert, da dette navn passede bedre til det område hvor de kommer fra.
Menneskene bag
Familien bag Monviert har boet i Friuli siden umindelige tider, og de har arbejdet på landet med samme passion og omsorg siden slutningen af 2. Verdenskrig.
Vinmarkerne
Navnet Monviert hylder den lille kirke, der dateres tilbage til 1522, som står på toppen af bakken med udsigt over vingårdens 87 hektar jord og giver en klar, “åben” udsigt over Colli Orientali.
Førhen var stedet tilbedt og komfort for pilgrimme, men nu er det familien der har restaureret området og gjort det til et symbol på den kulturelle vinarv, som de fortsat vil bevare.
Colli Orientali del Friuli ligger mellem de julianske alper, som beskytter dem mod de kolde nordlige vinde, og Adriaterhavet, som bringer dem varmen fra middelhavsbrisen, og har et ideelt mikroklima til fremstilling af røde- og især hvidvine.