Nervi Conterno Gattinara Vigna Valferana 2019
Nervi Conterno Gattinara Vigna Valferana 2019
Nervi Conterno Gattinara Valferana 2019 er en super interessant vin fra Piemonte-regionen i Italien. Klassisk vin lavet af nebbiolo druen som er kendt for sin komplekse smag og karakter.
Intense noter af røde bær og kirsebær. Derudover kan der også spores noter af lakrids, tobak og lette krydderier. Nervi Conterno Gattinara Valferana 2019 har en behagelig frugtagtig smag af modne kirsebær og solbær. Smagsnoter som følges op af elegante undertoner af blomster og en subtil røget karakter. Tanninerne er velintegrerede og giver vinen en god struktur og vedholdenhed. Eftersmagen er lang og behagelig.
Vigna Valferana er den ældste vingård i Gattinara, allerede nævnt i dokumenter fra det 13. århundrede. Som navnet antyder, er det en jord som er rig på jern og mangan, meget lig de geologiske karakteristika i Serralunga d’Alba. Vinen her fra er derfor rig på mineraler, med bløde og fløjlsbløde tanniner. Selv i en ung alder er Valferana let tilgængelig og flydende i sin karakter. Roberto Conternos “puristiske” stil er også meget tydelig her: en vin uden dikkedarer, klar og kraftfuld i sin dybde med respekt for sit terroir.
Drik 2021-2047
293 på lager
293 på lager
Info
Nervi Conterno bruger store fade på mellem 750 liter og 7600 liter, samt store cementfade. Der bruges kun naturlig gær fra egne marker. Den malolaktiske gæring sker spontant efter den alkoholiske gæring . Til Valferana og Molsino benyttes gæringsfade af træ. Som standard lagre Nervi disse vine tre år, heraf to år på fad og i erkendelse af vines ranke struktur, vælger Nervi at lagre deres Gattinara minimum tre år på fade og i hele fire år for Valferana og Molsino.
Producenten
Roberto Conterno er barnebarn af Giacomo Conterno og den nuværende ejer af huset Giacomo Conterno.
Conterno står i dag for noget af det ypperste af hvad Piemonte kan levere, når det kommer til kvalitetsvin på højt niveau.
Conterno er et fyrtårn for Barolo og Babarresco vine. Her laver man vin, som man altid har gjort, hvilket Roberto Giacomo ikke har tænkt sig at lave om på.
Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.
Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.
Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.
Stjernen hos Conterno er Monfortino. Denne vin er en hyldest til Ciacomos hjemby Monforre d´Alba. Nebbiolo druerne kommer fra Cascina Francia i Serralunga. Efter 3-4 ugers fermentation uden nogen kontrol, ligger vinen i 7 år på store fade, før den kommer på flaske.
Monfortino er ikke kun en stjerne hos Conterno, men repræsenterer på fineste vis alt det Barolo står for. Der er ingen over eller under Monfortino, og Roberto Coterno har vist at traditionalisterne i Piemonte stadig har fat i den lange ende, når det kommer til sublim kvalitet.